Jumaat, 28 Januari 2011

Tersentuh hati tatkala membacanya....Nur Iman, damailah kamu disana...Ashra, pasti ada yang lebih baik menunggumu dikemudiannya.....

Dicatat oleh nurulazham di 10:12 PG
Ibu singgah di blog Dr. Faryn, entry yang dikarang berbaur kesedihan...dengan link yang diberi, ibu terus pergi ke blog Ashra, tika dan saat ini Ashra sedang menantikan hari kelahiran jasad yang sudah tidak bernyawa di dalam rahimnya..yang telah dikandungkannya selama 7 bulan....sedih.


Ibu petik kata katanya di entry ini...

Yang inginkan anak,masih belum rezeki.
Yang keguguran sekali dan berkali kali
Yang meninggal dalam kandungan anak pertama atau kedua atau berikutnya
Yang meninggal sejurus dilahirkan
Yang telah pun menjaga,membelai,menyusukan..
pergi jua mengadap Ilahi.
Dan ada yang diberi ketabahan memelihara anak2 istimewa..

Kita adalah sama kan...kerana kita lah wanita itu..yang menjadi anak,isteri dan ibu...
Apa jua bentuk dugaan itu adalah untuk menguji sejauh mana tanda syukur kita pada Allah terhadap apa dan siapa yang kita miliki sekarang...- sebagai HambaNya jua -


 Doa ibu untuk Ashra...

"Semoga segalanya dipermudahkan..biarpun detik kelahirannya nanti tanpa tangis si kecil, sunyi sepi..tapi percayalah, akan tiba kebahagiaan yang akan melenyapkan kesedihan dihari ini di kemudiannya nanti......"





2 ulasan on "Tersentuh hati tatkala membacanya....Nur Iman, damailah kamu disana...Ashra, pasti ada yang lebih baik menunggumu dikemudiannya....."

midiaida on 28 Januari 2011 12:45 PTG berkata...

nak bace jgk laa..sedihnyeee..;(

ashra on 23 Februari 2011 10:51 PTG berkata...

salam nurulazham..
maaf ye..baru pasan entry ni.
thanks atas doa yang diberikan sebelum ini..saya sgt menghargainya.

alhamdulillah,segalanya telah berlalu meskipun rindu pada yang tiada tetap di hati..

salam persahabatan dr saya..

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez