Khamis, 6 Januari 2011

Sudah beli dan sudah ditempah...

Dicatat oleh nurulazham di 10:36 PG



Kain bahan untuk buat uniform sekolah Fifi..
Deqna tak payah buat sebab dia pakai yang Fifi punya tahun lepas.
(sebab baju tu pun buatnya dah akhir tahun untuk ambil sijil)
lagi pula baju Fifi yang lama tu ikut ukuran badan dia umur 4 tahun,
sedang elok lah untuk Deqna guna pakai semula..heheheh...jimat kan?


Bila dah siap nanti, baju adalah bewarna kuning, dan kain bewarna biru..
kun pula dijahit pada leher dan lengan..
tau dah kan sekolah apa?
TABIKA PERPADUAN..
(tengah fikir nak hantar Deqna sekolah mana pulak tahun depan..
takut dia boring pulak 3 tahun disekolah yang sama...) <----ke cepat sangat saya nak fikir sekarang??hik..hik..hik....


Lepas beli kain ni je, terus pegi upah tailor suh jahitkan..
bukan tak boleh jahit sendiri, tapi mood nak menjahit baju tak datang lagi,
sebab bukan musim raya..hahahaa....
buat baju pun pakai musim ke?
yelah kan..baik suruh tailor buat aje..
sebab tu dah memang kerja dia..
jahit menjahit tak termasuk list dalam kerja kerja yang perlu dibuat oleh suri rumah ye...
(kalau ada, itu adalah bonus tambahan....)

*** sebenarnya kata pendeknye ialah M.A.L.A.S ! kan senang.......

1 ulasan on "Sudah beli dan sudah ditempah..."

~cik awa~ berkata...

syian adik pakai bju 'borok'...huhuhuhu...
tp xpe..adik kan lasak...syg nnti bju bru pon dia bwk pi main gelongsor kt skolah tu..

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez