Khamis, 27 Januari 2011

Sandle baru Sara... (Nasib baik tak sampai kene samak..!)

Dicatat oleh nurulazham di 4:26 PTG
Alkisahnya nak cari kasut baru Sara, coz yang ada semua dah tak muat..dari minggu lepas cuba cari kat Batu Pahat, tapi semuanya mengecewakan..yang ada saiz, tapi tak berkenan....yang dah berkenan pulak, saiz pulak tak ada...yang berkenan dan ada saiz pulak, cek bahagian dalam, material dari kulit "ba alif ba ya" pulak...


Memang banyak tau kasut kasut budak yang bahagian dalamnya dari material kulit babi..dah banyak kali terkena..that's why kalau nak membeli kasut, mesti belek sampai ke dalam kasut tu.. (make sure tak tersentuh bahagian dalam ye...)


So, minggu ni, dari hari Isnin dok merayau rayau cari kasut Sara, dari satu kedai ke satu kedai..sampailah tadi tengahari singgah jap kat kedai baby, akhirnya jumpa jugak...walaupun tak banyak choice, tapi puas hati dapat yang material bahagian dalam tu dari kain... erm..tahanlah pakai dalam 2-3 bulan nanti...nak beli mahal mahal pun rasa membazir pulak sebab kaki budak cepat membesar...finally jumpa jugak yang berkenan di hati...


 See..made in Malaysia tau! sokonglah barang buatan negara sendiri ye...
(Ayat penyedap sebab frust tak dapat beli kasut pujaan hati dek kerana cik bab!)
Eh, baju kanak kanak jenama GAP..Oshkosh..Little by Little..Just One Year, ape ape brand yang glamer lah.. pun Malaysia ada buat jugak tau...tak caya??tanya MZ...


Macamana nak tahu material kasut tu diperbuat dari kulit babi?? Normally dia akan buat pada bahagian dalam kasut ye..tak lepas jugak utk sandle wanita/lelaki, handbag, purse... Sebelum ni pernah ter-beli sandle ibu yang bermaterialkan kulit babi ni, ape lagi...sanggup pergi balik kedai tu, mintak tukar dengan yang lain...pastu tokey kedai tu siap bising bising kata tu bukan kulit babi...oppss...sori lah nyonya..lu ingat wa boloh ke?? Haiyaaa.......


So, kebanyakkan kasut kasut budak yang saya survey sejak seminggu ni, bercorakkan 3 bintik kecik yang sgt comel ini di bahagian dalamnya....secomel kasut kasutnye (semua kasut gegirl sgt2 comel weyhhhh...)..korang pernah ter-beli ke kasut yang ada corak comel ni??



 





 
Source : SINI ~ dari Google


http://1.bp.blogspot.com/_-nMb8NqhMn4/S8QRH_T3ngI/AAAAAAAAJYE/fubvJHqFNIo/s1600/16360664.jpg 
Kulit babi
http://2.bp.blogspot.com/_-nMb8NqhMn4/S8QRIsopukI/AAAAAAAAJYM/x66qaHezokE/s1600/17201517.jpg
 Bukan kulit babi

Source : SINI


Lately, hari hari pun macam tak cukup masa untuk update blog..walaupun memang hari hari menjengah...yang jadi lemahnya, bila dah start membaca entry uols, asyik nak melompat dari satu blog ke satu blog je..tanpa disedari blog sendiri tak berupdate..hihihi~


6 ulasan on "Sandle baru Sara... (Nasib baik tak sampai kene samak..!)"

e.l.i.s.s.m.i.e on 27 Januari 2011 4:44 PTG berkata...

tengok jenama polo club tuh, mula nak tengok kasut me yang sedang pakai ni..lega bukan bab1 :p

nurulazham on 27 Januari 2011 4:58 PTG berkata...

@elissmie:
nasib baik lagi tu!hehe~

Siti Norhafizah on 27 Januari 2011 5:55 PTG berkata...

thanks 4 d info..

da tau pasal corak 3 bintik yg menunjukkn material dr kulit bab!.. just x tau corak 3 bintik tu rupanye mcm mane..

now i know.... tq so much

nurulazham on 27 Januari 2011 11:52 PTG berkata...

@ siti norafizah
sharing is caring... :)
smg lepas ni kita lebih berhati2....

kakyong on 28 Januari 2011 12:07 PG berkata...

comelnya kasut tu.. putih berseri.. ;)

singgah da klik2 HB

nurulazham on 28 Januari 2011 12:27 PG berkata...

@kakyong
tapi yang ada kulit cik bab tu lagi santek santek...mengerlip2 batu kat munge2 dia..huhu

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez