Isnin, 10 Januari 2011

Abang..kamu telah membuncitkan perut saya semalam!!!

Dicatat oleh nurulazham di 6:32 PTG
Ha..ha...
jangan membuat tekaan melulu ye...
karang ada yang kata Sara nak dapat adik pulak..hehehe...

Semalam kami telah sama sama membuncitkan perut masing masing dengan menternak segala lelemak yang ada..! Sangat seronok, tapi bila dah telan kesemuanya, terasa menyesal pun ada..!haha...

Pagi pagi lagi en.hubby dah tanya,  

nak pergi Kg. Istana??<--- rumah kami di Batu Pahat.
Boleh jugak..
nak sarapan kat mana?
Roti canai Sri Gading lah!..eh, lontong pasar pun sedap juga!
eh...banyak pulak nak makannya!
tak pelah, kita gi Sri Gading.. :)

maka, lokasi pertama pada pagi ahad semalam adalah di Sri Gading. Yang terkenal dengan roti canai lembutnya..Kak Izan mesti tau tempat ni, kan??

seawal jam 8.30 pagi dah bertolak dari rumah..tak jauh sangat pun, dalam 20minit sampai sudah..anak anak kami angkut je terus masuk dalam kereta..sampai sana, punyelah ramai orang!! terpaksa tunggu sekejap sampailah ada customer yang dah siap makan. (siyes memang penuh orang makan kat sini!)

dapat tempat duduk, kami order 5keping roti canai..(en.hubby punya 2 okeyyh!). mula mula air sampai, snap jugak pic teh tarik ni sebelum sempat dihirup..

 Teh tarik...bukan teh tolak.. ngee~

pastu tengah dok tunggu roti canai sampai, jumpa pulak member en.hubby..dia pun nak makan roti canai jugak..bila dah jumpa borak punye borak, bila roti canai sampai, xsempat nak snap pic..laju jek terus suap kat mulut nih..dah nak abes, baru teringat...snap jugaklah pic anak anak tengah makan...


Asekla nak buat peace, tapi tak jadi...


Comellah gamaknye buat gaya camni...hehe




Nyum nyum...muka belum mandi!



Khusyuknye kakak..!



Alahai..my cutie pie!


Dah habis sarapan semua, kekenyanganlah kan patutnya..boleh pulak en.hubby singgah BP Mall, nak beli Big Apple Donuts katanya...

Beli banyak sikit..sepuluh ke..makan puas puas..
eh, banyaknye..

en.hubby suruh saya beli, saya beli 8's je..takut tak habis pulak..
sebenarnya donut ni baru menjadi kegilaan kami sekeluarga..
selama ni dok puji puji lah Dunkin' Donut yang paling mabeles sekali..
rupe rupenye, ada lagi yang gojes!
dah lama tau..tapi en.hubby nih kalau bab bab makanan, dia suka tanya..

Halal ke tak??

Sebelum tu, en.hubby ada pergi KL, masa tengok Motor Show bulan lepas, so..adik ipar saya  bagitau yang Big Apples Donut nih lagi sedap berganda ganda dari Dunkin' Donut. Masa kitorang pergi je BP Mall, en.hubby tanya status halal kat budak yang keje kat situ..budak tu kata memang halal..so, kami pun tanpa was was terus beli dan membeli sehingga hari ini! boleh katakan tiap tiap minggu mesti nak beli! Jaga jagalah lepas ni, mesti badan saya pun naik macam donut!


Menunggu untuk menjadi mangsa..hahahahaa


Lepas je saya masuk kereta lepas beli donut ni, en.hubby bagitau pulak nak basuh kereta kat Tongkang Pechah..mak aii..jauhnye nak basuh kereta. lebih kurang 15-20minit juga nak kesana dari BP Mall ni..saya ikut ajelah, lagipun perut kenyang lagi..biar dia rehat rehat dulu sebelum nak 'ngaappp' donut nih..

Dah basuh kereta, gedebak gedebuk perjalanan, adalah dekat 1 jam..pusing sana, pusing sini, bila sampai rumah kat Kg. Istana, perut automatik terus jadi lapar balik! Siap kau donut!!



Masa nak snap pic ni, anak anak dah tak sabar nak bukak!




wahhhhhhhh.........
**menyesal beli yang coklat atas sekali belah kiri tuh..
sebab, dahlah kat atas dia penuih dengan coklat, kat dalam pun coklat juga!
lepas makan, terus terasa muak..


ohohohhhohoohohoo.......

dari tengahari sampai ke petang jam 5, kami anak beranak stay kat sana. Tidurkan Sara kejap + saya sekali pun tidur sama. En.hubby ngan anak anak melayan badminton kat channel 811. Final, kan..memang faberet dia dengan badminton tu...pastu dalam jam 5pm, enhubby ajak kami pulak ke Minyak Beku, nak makan bakso yang tersedap kat sana! kat Minyak Beku nilah terletaknya Perigi Batu Pahat ye kawan kawan...kat sini jugaklah asal usul nama Batu Pahat.




Ni en.hubby punye..nasi putih+asam pedas kepala ikan sembilang



Sara nak buat peace lagi..tapi tak pernah jadi..hehe

 
Ini saya punya..
bakso yang paling sedap saya pernah makan!


Lepas makan makan kat sini, terus balik rumah sebab mengejarkan AJL. Konon konon balik rumah tak nak makan apa apa, tapi mintak jugak emak masakkan nasi goreng kampung! haihhh.... sambil layan AJL, sambil makan..tapi alangkah hampa dengan keputusan semalam....

***Dah rezeki Ana kan...kau sape nurul..nak pertikaikan keputusan juri hah??! 
kesimpulannya di sini..
"macamana nak kurus ni, bang???!"


Sekian, babai....

8 ulasan on "Abang..kamu telah membuncitkan perut saya semalam!!!"

Izan Ishak on 10 Januari 2011 6:46 PTG berkata...

wahhh...nurul kemain lagi ye makan roti canai lembut kat sri gading tu. k.izan pernah pi skali je. itupun ramai sgt org. roti canai paling best setakat ni kan...

big apple tu mmg dah lama jadi kegilaan pun. pilihan hati kita lebih kurang sama je. yg pasti byk kacang n coklat. selalu beli 6 aje. tupun dah berebut...haha...kejam tak mau beli banyak2 kan...

nurulazham on 10 Januari 2011 7:37 PTG berkata...

@kak izan
yelah kak izan..roti canai kat situ mmg lembut sgt!kadang2 nurul pun order sampai 2!hehehe..
lepas makan, terus perut rasa FULL!

big apple tu pulak mcm dah jadi kewajipan 'eating list' kalau gi BP.
yang atas dia coklat, pastu corak marble tu pun sedap kak..dalam dia cappuchino.. :)

midiaida on 10 Januari 2011 7:53 PTG berkata...

terliur tgk bakso tuh..mmg feberet..nyum nyum..;D

~cik awa~ berkata...

huh..mkn x berenti...bakso kt dpn bpmall lg sedap la...cube sesekali g sane..ln dh dkt ngn umah kt kampung istana tue..try la...siyes sedap... yummy..yummy.. :P

nurulazham on 11 Januari 2011 10:39 PG berkata...

kaka aida: pegilah sana kak aida!
nnt mesti nak balik BP selalu..hehehe

nurulazham on 11 Januari 2011 10:40 PG berkata...

cik awa: nak try jugak..nnt lah beli bungkus..hehehe..hari ni kan johor cauti!

BIONIC WOMEN on 12 Januari 2011 10:52 PG berkata...

camner sy leh terlepas entry makan makanan lazat2 nih..hehehe
bila baca entry ni trus rasa xnak diet,,tapi bila tengok cermin terus nak diet balik..lama dah x makan donut beli,,,asyik wat sendiri jer..

Farzaana Nazilah on 2 Disember 2014 11:33 PTG berkata...

Big apple memang sedap...halal lg.Adik keje ctu...operation

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez