Isnin, 22 Februari 2010

Berapa RM Saya BERHABIS Untuk Hasilkan Deco Ni??

Dicatat oleh nurulazham di 10:22 PG
Bunyi tajuk macam saya berhabis beribu riban kan??
Ahaks!..apa yang telah saya deco untuk rumah saya ni??

Alkisah..
semasa di Taiping, saya telah ternampak benda yang sama telah saya ushar2 di net ni...
tapi xtergerak hati nak membeli online disebabkan harganya yang x konsisten diantara penjual2..ekekekkk...
(konon2 nak berbelanja berhemah...)

Makanya saya telah membeli 2pcs wall sticker nih..
saya telah menampalnya di dinding kosong antara pintu bilik ke ruang dapur..
dinding sekangkang kera yang x seberapa tu dah nampak ceriaaa.~~~~~ (nyanyi ala2 estro ceria...) 
inilah hasilnya...
 

Zoom cket bagi puas nengok....ngee~~
Persoalannya..
berapa yang telah saya habiskan untuk mendeco ruang tersebut??
Jawapannya...RM 4 sahaja!!! (untuk 2pcs sticker itew)
worth buying, right??
kalaula saya beli on net, dengan harga yang mencecah berpuluh2 hengget, mungkin saya boleh mendeko keseluruh dinding rumah saya!!
huhu...
kesimpulannya...
xsemua barang boleh beli on net..heheheee...

but..but......saya xnak buat spekulasi mudah..
mungkin sticker2 tersebut mempunyai gred2 yang tersendiri kot??
sebab tu ada yang jual mahal..and ada yang jual murah...
kire sticker saya ni gred pasar malam je...huhu...
saya beli di Pasar Malam Simpang, Taiping...
sesape yang dekat dgn Simpang, berminat nak beli,pegi esok yerk..(selasa)...
memang rambang mata nak beli!!!!
bila saya tanya harga aritu, amoi tu cakap 2 hengget..terkejot berok saya!!

erk..saya ke berok saya yang terkejut tuh??

5 ulasan on "Berapa RM Saya BERHABIS Untuk Hasilkan Deco Ni??"

Mknace on 22 Februari 2010 10:48 PG berkata...

:) :) :)
bagi saya..
berbaloi baloi

suri on 22 Februari 2010 11:28 PG berkata...

nurul... aku ada gak survey.. yg mahal tu (RM 20++) mostly dari korea... meaning.. original.. kalo rm2 tu dari china... tapi worth it la beli... ingat nak membeli tuk decorate umah gak.. insyallah... kalo jumpa yg berkenan...

NURUL on 22 Februari 2010 11:52 PG berkata...

yup..ada jg yg smpai rm100++..
huhuhu....
ada gak yg aku tgk same design dgn yg ni, smpai rm30++

JUE on 22 Februari 2010 4:24 PTG berkata...

Memang ceria! Mana nk cari kalau kt KL ni eh..?
(nak tutup mural2 oleh anak bujangku...) :D

bionic women on 21 April 2010 8:25 PTG berkata...

nurul...saya memang terpesona dgn entry inni..haha.saya dah puas servey benda alah ni..paling murah pun jumpa setakat ni ialah rm15..huhu..so kalau nurul balik ke taiping lagi..or ke pasar malam itu informlah saya.saya up jdi rm5 untuk pos skali..hahaha

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez