Rabu, 14 April 2010

Tv & Astro Dipanah lagi...huhuhu

Dicatat oleh nurulazham di 8:58 PG
Adoiiiiyai...
Pagi pagi tadi Deqna dah bangun..

'Ibu..bukak tv bu...'

Saya pun capai remote TV..

Eh, blank??
(owh..abang matikan button kat TV kot...)
Tekan sekali..
Eh, apesal tak nyala pulak green light kat TV nih??
Tengok Astro..
Jam xde..
.
.
.
Sah la kena panah petir lagi...
tengah malam semalam memang guruh berdentum dentum
Dah terpikir jugak nak OFF semua soket
Ape nak buat..
Mujur TV ada warranty lagi..
(mase beli tu macam tak nak jek bila Sen Heng suh apply lagi 2tahun warranty..abes dah promoter tu pujuk punye pujuk suh sambung lagi 2 tahun, En.Hubby angguk je la..kalau tak..memang dah abes warranty piriod dah ni..)
Astro yang baru pasang tak sampai sebulan pun dah 'kena' lagi..
Ape Yong Peng ni kawasan panah petir ke hape??
Huhu...
Dok Batu Pahat 5 tahun, elok je..
Aiiissshhh...

Maka..
Terpaksalah saya melayan VCD2 ini nanti..
Shrek, Barbie, Ice Age, Barney&Friends juga Kuch Kuch Hota Hai...
Sebelum ni pun dah naik muak tengok disebabkan Astro kena panah petir (TV mase tu sihat walafiat lagi..)
Ni pun nasib baik En.Hubby bawak balik TV kecik dari Kota Tinggi..
(konon nak suh anak anak tgk segala VCD kat situ..)


  Bersiap sedia berjoget joget hindustan lah jawabnya nanti...ngee~~


6 ulasan on "Tv & Astro Dipanah lagi...huhuhu"

Lelord on 14 April 2010 9:17 PG berkata...

ekekekeke sabor ek...kite pun dr sabtu lepas ngadap cd katun anak jek gara2 smart reader card rusakkk. Senin dh g astro mintak card baru

nurulazham on 14 April 2010 9:44 PG berkata...

huhu..samelah kite..

Izan Ishak on 14 April 2010 10:06 PG berkata...

hai nurul...tv kalu dah blank mmg mati kutu jawapnya. anak2 izan kalau dah dengar guruh je sume tv, soket abis dicabutnya. nurul yp dok kat mana? **husben izan org yp juga...

Lelord on 14 April 2010 11:12 PG berkata...

yea....org2 batu pahat...umah mak bukit pasir nun. skang dok melaka

nurulazham on 14 April 2010 11:44 PG berkata...

Izan: yong peng kat taman melur..masuk dalam belakang taman JPN..tau x?

lelord: owh..umah mak lelord kat bukit pasir..hehe..dekat jek kita ni pon...

CatlinaFly on 14 April 2010 8:19 PTG berkata...

nurul..kat umah sy pernah jahanam satu bijik TV (baru 6 bulan pakai masa tu) dan 1 modem wi fi..kerugian dianggarkan RM2400++..huhu sedih tau..mana leh tak tgk tv, kena beli gak lagi..membazir pun ada rsnye..modem pun kena ganti baru masa tu..

sekarang memang sebelum tido atau keluar rumah, sume plug tv, pc, wi fi, lap top charger dicabut siap2 :)

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez