Khamis, 22 April 2010

Kisah Malam Pertama Kami 'Bersama...'

Dicatat oleh nurulazham di 12:03 PTG
                                                                                                                *pic dari Icah


Haa...
Cepat jek klik nak bace yeee...?
Hehe..

Ini bukan cerita 18SX atau kelucahan melampau
uiiissshhh...takkanlah saya nak bukak cerita pasal 'tuuutt' pulak kan..
gilo hapo...

Ini cerita tentang perjumpaan saya bersama kawan kawan saya yang saya kenali sejak dari tingkatan 1 sehinggalah sekarang..
mereka meraka yang saya kenali sejak tahun 1996 sehingga kini..wallawehhh....
dah 14 tahun kami saling mengenali dan sampai sekarang masih keep in touch! Cayalahhh!!!
kami ber'gathering' di Medan Ikan Bakar Umbai, Melaka..Sabtu lepas..janji jam 6pm dah ada kat sana..tapi dengan sesatnya..(saya lah tu..)..dan maslah masalah lain, lepas maghrib baru start makan...

Plan kami buat mini gathering ni ditimbulkan secara tak sengaja sebenarnya..

kalau nak ikutkan memang susah nak dapat masa yang kami semua boleh pergi dalam satu masa..
almaklumlah, masing masing dengan pelbagai komitmen..
yang dah berumah tangga, kena fikir komitmen suami, yang dah bertunang, kena fikir komitmen tunang..yang ber'boyfriend'..kena fikir komitmen boyfriend..macam tu lah sebaliknya..

Pada awalnya, kami plan nak jumpa seberapa ramai yang boleh, bila tengok tengok ramai yang tak boleh join, kami decide buat 'geng' kami jek la..
ceh! Geng tu...geng bas sekolah ke hape..hehe..

Masa di sekolah menengah (Sekolah Menengah Tun Aminah Batu Pahat), geng kami agak besar....
14 orang semuanya..(Saya, Semah, Angah, Icah, Amiey, Ila Kamilah, Zana, Iella Fadzillah, Ude, Gee, Aizan, Umai, Amy )ramaiii tuuu...
antara 'geng' yang agak glamer dan nakal masa di asrama dulu..(kat sekolah jadik budak budak baik....ekekekekkk)
rasanya macam baru semalam berpisah dengan mereka semasa di asrama dulu...
bila habis PMR, maka berpecahlah kami..sorang ke sana, sorang ke sini..sorang ke sinun...
tapi kami tetap keep in touch masing masing punye cerita....

Jadi, dalam 14 orang tu, yang hanya dapat menghadirkan diri ke gathering tu hanya beberapa ketoi jek lah...
yang lain ada masalah yang tak dapat dielakkan untuk join bersama memeriahkan makan malam tersebut..
tak pe korang..lain kali kita buat lagi ye...
Angah, Semah, Icah, Amiey, Ila dan saya bersama dengan pasangan masing masing je yang ada. itu pun dah cukup menggembirakan hati saya! Thanks fren....

Malam tu potong kek untuk Deqna sekali..terima kasih buat korang yang bagi Deqna, Fifi n Sara present ye..Deqna macam tak nak tido malam dah hari tu..nak mengadap present korang jek!hehe... Jomlah layan piccas...



Ini antara makanan kat meja saya..belum lagi lauk pauk utk dua meja tu..
memang besh lah!


eh..ni bukan lauk..ni Izzah..baby twin Semah...mane lagi sorang??
*geramm tgk mata Izzah yang bolat tu!


Ni lagi sorang baby twin semah..Izzat...yup..twin boy&twin... ;)...bestkan..?
*pic goyang..x pro langsung!hehe..kena beli cybershot nampak gayanya..

Papa twin aka Mirul (husband Semah)


Mirul & Semah..
Kesian mereka..dapat jamah sikit je lauk pauk yang ada..
twin tak selesa kot....huhuhu...


Icah menunjuk bakat seorang ibu..(pic Izzat goyang lagi...cit!)


'Tumbuk aunty!'
Cah..dia x suka awaklah!hehe...


Icah dan En.Tunangnya...Epul...(belah kiri)
*dia memamg suka buat muka bila bergambar...

Azmel (En.Boifren Amiey), Amiey and Semah...
sempat pose sebelum mencekik!

En.Hubby Angah (Azri)melayan dak ajik makan ketam...


 Makan time...


 Saya dan '3 dara not so available' bak kata Icah... ;)

 Kami...
Yang tudung peach tu Ila Kamilah..En.Boifren dia ada kerja, so tak dapat join..


Kami lagi...
*icah, nape wat muka camtu?dah jangkit epul ea??


Keseluruhannya...
Saya sangat seronok berjumpa mereka!
makan makan malam tu semua sekali berjumlah RM 300++
(banyaknyee...melantak sungguh tu!)...
tapi 1 kepala bayar RM23 je..
worth kan?..dapat jumpa member member lama..cerita itu ini...
Jumpa lagi next trip..(malam kedua kami 'bersama' pulak..hehe)..Teluk Cempedak....
Zana..sila tunggu kehadiran kami.....yeeehhaaaaa.........


  Kawan kawan..nanti kita buat havoc kat kenduri Icah and Amiey ye..jangan lupa...baju tidur utk wedding gift amiey!! ;)



6 ulasan on "Kisah Malam Pertama Kami 'Bersama...'"

aLyNnZ on 22 April 2010 12:57 PTG berkata...

syiookk nyer dpt jumpe member2 lama..teringat zaman dolu2..

bionic women on 22 April 2010 3:04 PTG berkata...

sedapnya tengok makanan tuh....(itu dulu yg dia nampak..hehehe)
bestkan dapat jumpa kawan2 lama macam nih?eily x penah ag wat gathering gini..sek slalu tukar2 so..kawan2 yg betul2 kawan sukar dicari...huhu

nurulazham on 22 April 2010 3:49 PTG berkata...

alynnz:mmg syok!hehe
Eily: Alhamdulilah..kawan2 nurul sume yg jenis keep in touch..hehe

MiDiAiDa on 22 April 2010 10:44 PTG berkata...

owh..wat makan2 x ajak ek..arituh kate nak wat..tp nape x jd?..mencinyee..nak jgk jumpe korg..bestnye masing2 da berpakwe..bertunang..berkahwin n beranak pinak kan..hihih..rindu kat korg sume..

me_ica on 28 April 2010 2:12 PTG berkata...

yeee!sgt happy jumpa mlm tu....aku jugak tak lupa beli baju tido untuk ami kawin nanti!haha!

k.aida : ramai yg cancel, so kitorg buat kecik2 dulu..next time plan betul2 ajak ramai2 ye..

Agent Sil on 21 Oktober 2010 7:37 PTG berkata...

ingatkan citer apa la tadi..
fuh!
//
blog updated dgn various info bout hacking and virus..chek it ou! agentsil.blogspot.com

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez