Rabu, 31 Mac 2010

CCTV Kemalangan di Stesen Minyak~ 29 Mac lalu

Dicatat oleh nurulazham di 9:12 PTG 7 ulasan Pautan pada catatan ini



KUALA LUMPUR 29 Mac – Seorang lelaki yang sedang mengisi minyak keretanya maut apabila dilanggar sebuah kereta yang terbabas akibat satu kemalangan di sebuah stesen minyak di Jalan Cheras, Taman Midah dekat sini Ahad malam.

Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, DSP Abdullah Roning berkata, mangsa, Mohd. Yusri Abdul Wahab, 32, dibawa ke Hospital Universiti Kebangsaan Malaysia (HUKM) dan disahkan meninggal dunia 2.15 pagi tadi akibat kecederaan parah di kepalanya.

Dalam kejadian yang berlaku kira-kira pukul 10.30 malam itu, mangsa baru sampai ke stesen minyak berkenaan dan kemudian keluar untuk mengisi minyak keretanya jenis Proton Iswara.

"Sedang mangsa mengisi minyak, tiba-tiba datang sebuah kereta jenis Hyundai Getz yang merempuh mangsa dan mengakibatkan mangsa cedera parah di keseluruhan badannya.”

"Siasatan awal mendapati Hyundai Getz yang dipandu oleh seorang perempuan berusia 23 tahun itu terbabas, setelah terlibat dalam kemalangan dengan sebuah kereta di jalan raya berhampiran stesen minyak itu.

“Pemandu perempuan itu hanya mengalami kecederaan ringan,” katanya.

Polis sedang mengambil keterangan daripada pemandu kereta jenis Hyundai Getz itu dan kes disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987. – Bernama

*Difahamkan pemandu Getz tersebut adalah seorang perempuan, 23 tahun dan memandu dalam keadaan mabuk....

*Perasan tak ada seseorang keluar dari tempat duduk sebelah pemandu??
can u imagine if itu adalah isteri beliau??

*air mata saya mengalir...difahamkan juga lelaki tersebut adalah melayu, cedera parah(meninggal dunia), manakala anaknya patah tangan....

Al-Fatihah ke atas roh beliau....

Sumber dari : Carigold

Erk..kena sound dgn En.Nuffnang ke??

Dicatat oleh nurulazham di 6:00 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini


Email ni baru dapat tadi..
ada sesiapa pernah dapat tak??
Or memang setiap nuffnangers akan dapat email ni?
sila beritahu ye?
so, apa yang perlu buat ni??
tak boleh klik klik saje saje ke?
rasa rasanya semua buat sepertimana yang saya buat kan??
huhuhu....
siapa yang pakar dalam hal ni, sila terangkan pada 'budak baru belajar' ni ye...

*budak la sangattt.....


Thanks utk Kak Afne, Mummyar & MommaMia

Dicatat oleh nurulazham di 4:39 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Thanks utk Kak Afne & Mummyar coz bagi award TOP BLOGGER..
Saya dah updated di ENTRY ni..


Thanks juga utk MommaMia coz bagi award BEAUTIFUL BLOGGER
Saya dah updated di ENTRY ni..



Saaaayyyaaanggg Korang!!
(termasuk insan insan lain yang bagi apa jua award juga..)


Sabtu, 27 Mac 2010

Award TOP BLOGGER

Dicatat oleh nurulazham di 6:47 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini

 >Award dari Uda, Kak Afne & Mummyar<
TQ Soooo Much!!!


Ahaks!
tak sangka tau dapat award TOP BLOGGER nih..
top kah saya??
mungkin di mata Uda kot??
Thanks Uda coz berikan Award nih..
mekasih banyak banyak..
dalam bulan ni je, 4 sekaligus award yang saya dapat..
Sangat sukeee okeyh!

Tak ingat pulak bila dan bagaimana saya telah mengenali Uda ni..
mungkin masa dok klik klik sana sini kot (blogwalking)..
dapat pulak Uda yang ada baby TWIN!
wah..saya ni memang suke sangat tengok gelagat TWIN!
so, memang selalu la terjah kesana..kadang kadang tinggal jejak..kadang kadang datang senyap senyap...(taknak bagi Elly n Emmy bangun dari tidur..hehehee)



Award Dari llonghaffiz

Dicatat oleh nurulazham di 6:25 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini

Ha..
sapa ada kenal sama ini budak??
budak kah?? (budak la kan..ko kan lagi mudo dari akak??..haha...)

Saya rasa amat bertuah sekali sebab..
..telah menerima award yang telah direka oleh PerantauLondon ini...
tenkiu longhaffiz! ko kat sana study betul betul okeh!
kalau ada poskad London lebih, jangan kudukut bagik kat akak!hehe...

takdelah..
ko dah bagi award ni pun dah kire bertuah dah pon....
mekasih banyak2....
(mestilah rasa bertuah..beratus tuuu follower dia...cuma beberapa orang jek yang dia bagi...)
sesiapa belum jadik follower dia, mehla beramai ramai..
dia punye entry membuatkan kita juga berada di London sama...
walaupun dengan keadaan cuaca di Malaysia yang kemarau ini...


Maka...
inilah dia award itew!!!!




Cabutan Bertuah MYBABYSHOPONLINE

Dicatat oleh nurulazham di 6:08 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Nak Hadiah Cabutan Bertuah??






Sambutan Maulidurasul di TBK Fifi..

Dicatat oleh nurulazham di 3:16 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Alhamdulialh, hari ni demam dah beransur pulih walaupun hingus masih lagi tak moh kering.hoh.kalau dah selsema ni memang makan seminggu biasanya..sebab apa lambat nak baik?sebab saya ni memang suka melantak ais je kojenye..walaupun batuk tengah teruk!huhu..tak tahulah kenapa, tapi bila dapat ais tu rasa legaaaaa...je! Kecuali dalam pantang la..memang kena marah dengan mak la jawabnya kalau cuba curik curik ais..heheh..(kena marah mak tak takot dah sekarang..kalau en.hubby marah, memang terus tak buat..)


En.hubby pulak sebelum subuh tadi selamat sampai ke Yong Peng, setelah lebih 6jam perjalanan dari Taiping, balik atas urusan jual beli kebun. Alhamdulilah, geran dah ada pada en.hubby..lepas ni bolehla menyawit..haha..jauh tu..nak berulang Johor-Perak.En.hubby balik ke Taiping malam Khamis tempohari, balik ke sini bertolak jam 11pm, sampai Yong Peng dalam kira kira jam 5.20am..(en.hubby balik naik bas je..),sampai je, en.hubby call, n suruh amik dia..sampai la ni belum saya belum tido semula..


Kenapa tak tidur??
Sebabnya, saya terus tunggu masuk waktu Subuh, then memang tak nak bagi tidur sebab Fifi ada sambutan Maulud kat TBK dia (karang terlajak perahu pulak tidurku..)..jam 7.30am gerak Fifi, memang agak susahla dia nak bangun, coz kebiasaannya memang bangun lambat pun Fifi ni..(biasa sekolah belah petang). Dah siap siap, en.hubby balik dari beli sarapan, sarapan dulu..pastu tepat jam 8am, terus hantar Fifi..
saya pun dengan bersemangatnya pakailah baju kurung bagai..rupenye..majlis start jam 9am, jam 8am tu untuk aktiviti peraduan mewarna, hafazan surah, menulis jawi..
Fifi cuma masuk peraduan mewarna je..maklumla, baru 5 tahun..baca Al-Fatihah pun belum berapa nak lancar..


Jam 9am en.hubby pulak pergi majlis tu..tengok tengok majlis belum mula lagi..en.hubby suh gerak Deqna n Sara, ajak kami bersama memeriahkan majlis..kami yang kat rumah ni pun bersiap, dah siap terus call en.hubby amik kami..sampai sampai je, dengarlah ucapan..tak lama lepas tu, acara penyampaian hadiah pulak..
dalam hati dok berkata ni..(menang ke tak anak ibu..)...


Dalam banyak banyak kategori, kategori mewarna bawah 5 tahun yang paling last sekali diumumkan..masa tengah announce kategori tu, dok pasang telinga besar2..



'Johan jatuh kepada....

Fitriah Ida Ratna binti Azizul Azham...'



wah!anak ibu menangla...en.hubby pon snap la pic Fifi menerima anugerah tu..macam menang anugerah Oscar pulak!heheh...we proud of you!!! sebelum tu tengok ada family ni anak anak dia kesemuanya perempuan..ada 5 semuanya! bijak2..semua diorang sapu! (5 tahun n 6 tahun umur mereka), saya tengok yang seorang lagi sedang berbaring beralaskan tikar...saya amati...oh..mereka mempunyai seorang anak kurang upaya..ya Allah...mereka juga tidak segan silu membawanya bersama untuk ke majlis tersebut...dia juga berhak untuk sama sama berkongsi kegembiraan bersama kakak kakaknya..saya sungguh terharu dan sedih melihat keadaanya...berlegar legar juga pertanyaan di benak kepala saya..adakah kecacatan itu sejak lahir?..atau dia pernah diserang sawan akibat demam panas??..tak tergamak pulak nak busy body bertanya..mungkin esok esok, saya boleh merisik risik pada cikgu Fifi..


Pandangan itu menginsafkan saya..saya bersyukur..kerana ketiga tiga anak saya dilahirkan sihat dan sempurna...(walaupun kesemuanya perempuan, jangan memandang dengan pandangan kekurangan pada kami..), pada saya lelaki atau perempuan kedua duanya sama sahaja..itu adalah amanah Nya yang perlu kami jaga....terfikir juga saya..hanya orang yang bertuah sahaja diuji olehNya untuk memiliki anak istimewa seperti itu..ya..keluarga itu sungguh bertuah! Pasti mereka dikalangan orang orang yang penyabar...saya melihat, ayahnya mengipas ngipaskannya...dikendung untuk beralih dari panas terik matahari..melihat lihat kakinya kalau kalau ada semut atau apa apa serangga..saya melihat, ibu bapanya dikalangan ibu bapa yang penyayang...Alhamdulilah......


Jumaat, 26 Mac 2010

TAG 8

Dicatat oleh nurulazham di 10:40 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Dalam keadaan yang demam+selsema+batuk ni..teringat pulak ada hutang TAG dari Kak Afne (biasa panggil Kak K-Pot je..)hehe..jgn marah kak k-pot!dah terbiasa dari sekolah lagi..

so ini RULES TAG nya...

TAG RULES:
1. Go to your photo files…Select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friends to do the same!
 Ha..ini lah pic nye..pic Deqna tengah main gelongsor kat McDonald Summit, BP..tengokla dengan gaya lasaknya, orang semua turun ikut tempat tu, dia bantainya naik jugak kat tempat tu..adoiyai...memang lincah abiss kalau bab bab pergi playground..panjat sana, panjat sini..dah rope budak jantan dah...

So, rasanya mesti ramai yang dah buat TAg ni, so saya matikan di sini ajelah ye... Tapi, if ada follower/blogger yang terjah sini belum buat, & rasa rasa nak buat, amat dialu-alukan yea..



Selasa, 23 Mac 2010

Award dari Seri Bahasa

Dicatat oleh nurulazham di 12:35 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

Sebenarnya lama dah berkunjung ke blog Seri Bahasa..
Masa tu membalas kunjungannya..

memang lupa habis pasal award ni.
tetibe nampak Uda buat posting pasal award ni,
terus terjah blog Seri Bahsa utk claim award...
hehe..



Isnin, 22 Mac 2010

Congrats Pada Dia dan Juga Saya..

Dicatat oleh nurulazham di 10:36 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Semalam petang tengok dalam bloglist, MOBS buat posting baru utk result 'Buyer Choice'..
terus klik dan tengok, Kedai Gambar Kami menang!!yeay! congrats Mai..untuk E-ein juga..hehe..

Then, baca sampai habis, tengok tengok nama saya juga naik sbg 'lucky nominator'..eh..sebenarnya saya tak tau pun ada disediakan hadiah utk nominators..
Alhamdulilah..rezeki anak anak... ;)

Percaya tak?
Klik SINI utk tengok result..


Beautiful Blogger AWARD

Dicatat oleh nurulazham di 9:12 PTG 7 ulasan Pautan pada catatan ini

Ahaks!..
First time dapat award ni.
TQ to Salina and MommaMia coz sudi bagi award ni kat Nurul.
terharu rasanya..macam malu jek nak jalan kat kapet merah amik award nih.heheh..

eh, ada RULES pulak??

1- Thank & link the person that gave you the award. 


2- Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.


3- Contact said blogs and let them know they've won the award.

4- State 7 thing about yourself.
  erk..ni yang susah ni...xpayah boleh la kan??

I dont want to keep this award alone, n wanna share this beutie award to a very fantastic bloggers.. here it is, hope u'll like it :-




~Bionic Woman.~ Catlinafly ~ Eryati ~ Kakngah ~ Babyintan ~ Juliana ~ Uda ~ Longhaffiz ~ Lindaus ~ Hudabanny ~ Cheno ~ Kak Aida ~ Kak Afne ~ Mama Zakwan ~ Dylla ~



Sabtu, 20 Mac 2010

Sepuluh?

Dicatat oleh nurulazham di 9:29 PG 6 ulasan Pautan pada catatan ini

 TAG dari Lyana

p/s: Tolong jawab dalam bahasa ibunda dan jawab dengan sejujurnyer..

1.Siapakah diri anda di rumah?
Saya adalah seorang isteri kepada Azizul Azham, seorang ibu kepada tiga orang puteri, surirumah, juga kontraktor kelas F, jiran kepada Aunty Gek yang juga bersebelahan dengan rumah keluarga saya.

2.Siapakah diri anda disamping rakan?
Teman untuk bertukar tukar pendapat, bergurau senda, meluahkan masalah dan lain lain yang berkaitan dengan persahabatan.

3. 5 benda yang anda idamkan tetapi masih belum tercapai
Anak lelaki (adakah ini di anggap benda??)<---inilah yang saya amat amat idamkan.
Duduk di rumah sendiri
Ubahsuai rumah ala ala Bali
Melancong ke Singapore(Universal Studio)
Telefon bimbit baru

4.Siapakah nama pasangan anda?
Azizul Azham bin Mohd Nadzri

5Ceritakan 5 perkara yang anda paling suka tentang pasangan anda
Penyabar
Pendengar terbaik
Gemar berjenaka
Suka buat kejutan
Berkongsi pendapat sebelum membuat keputusan


6. Bila tarikh anda couple?
February 2003

7.Apakah kenangan pahit anda bersama pasangan anda?
Cermin kereta berlanggar dengan palang di kaunter tol di Skudai,Johor
semasa ingin mengambil kad kahwin kami.

8. Lagu tema cinta anda?
Bukan Cinta Biasa (Dato' Siti Nurhaliza)

9.Apa perubahan yang ingin anda lihat dari pasangan anda?
Abang, sila jangan suka cakap terbalik, dah menurun pada Dina tu... ;)

10.Tag 10 rakan ada yang lain
Saya beri kepada semua yang rasa rasa nak buat TAG ini.
Sekian, Terima Kasih.


Jumaat, 19 Mac 2010

Finally...bertukar jugak....

Dicatat oleh nurulazham di 5:57 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Fuh..
finally, bertukar jugak template..
simple jela..
takut nak pakai yang kena download sume tu..
karang jadi berbalam balam juga, nyesal je...
mr.nuff belum di bawa masuk lagi...
semoga mr.nuff saya kembali aktif 'berjoget joget'..



Rabu, 17 Mac 2010

Kenapa Ek...?

Dicatat oleh nurulazham di 11:01 PG 5 ulasan Pautan pada catatan ini
adoi...
tengah fikir fikir ni
nak tukar template ke tidak..??
perasan tak, bila kita scrool mouse, blog saya jadi berbalam balam.
berat sangat ke blog ni?widget ada la tiga empat ketoi..

kalo nak tukar template lain, kena pikir pulak pasal widget widget yang dah setting elok elok ni..
hoh.
ingat memang nak terus pakai template ni je..
huhuhu...


kena tukar templat jugak ke ni??



Isnin, 15 Mac 2010

Sepetang di Tropical Village..

Dicatat oleh nurulazham di 3:02 PTG 7 ulasan Pautan pada catatan ini
Sepetang la sangat okeh..
semalam pergi Tropical Village Ayer Hitam..
memang lama sungguh tak menjejakkan kaki kat sini..
seingat saya last sekali pergi masa sekolah rendah kot..
huh.lama betul.
dah banyak yang berubah dan bertambah tambah...

pergi sini memang seronok utk snap pic..
paling seronok bawa anak anak.
pergi pulak dah petang sesangat, dalam kul 5pm lebih baru sampai sana..
sekali tiket dah naik daa..
rasanya baru tahun lepas akak kata tiket dewasa RM8, kanak kanak RM5..
semalam pergi tiket dewasa RM10, kanak kanak RM 3, kalau nak bawa masuk kereta pulak RM5..(better bawak masuk kereta coz memang penat kalau nak berjalan tuu...
so, dalam kesuntukanmasa tu..pic pic di bawah ni je yang sempat di snap...
bajet nak pergi pagi konon....huhuhu...
banyak lagi yang tak sempat snap..
tembok besar china, menara condong, sleeping buddha, afamosa..
erm...maybe next time ye en.hubby???
(e.hubby bosan jek bila suruh snap snap pic ni...dia memang x gemar berposing, tapi bak kata en.hubby 'cinta punya pasai...'...ekekekkkeeekkk...)


Boleh tengok web ni..

http://www.tropicalvillage.com.my


KedaiGambarKami - AiVee Emart Best Photo Contest

Dicatat oleh nurulazham di 8:48 PG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Kedai Gambar Kami telah menganjurkan 'BEST PHOTO CONTEST' yang berlangsung dari 2 Mac ~ 19 Mac..ermmm..I Love Contest!!





Kedai Gambar Kami tidak bersendirian menganjurkan contest tersebut..sebaliknya bekerjasama dengan AiVee Emart selaku sponsor....





Kedai Gambar Kami menawarkan pelbagai perkhidmatan antaranya..PHOTOBOOK, BLOG LOGO, BLOG HEADER, CONTEST/GIVEAWAY BANNER etc..di bawah ini adalah antara hasil kerja beliau untuk NURULAZHAM'SFAMILY dimana saya sangat sangat berpuashati dengan hasilnya!!!(walaupun banyak rintangan yang melanda ketika menghasilkannya...heheheee...) ~tokei kedainya yang FRIENDLY telah menambat hati saya untuk terus berurusan dengan beliau..begitu juga dengan harga produk produk di Kedai Gambar Kami.Sangat Berbaloi!! Err, Cat..nurul suke sangat blog header Cat yang ber'slide show' tu...




...dan 'projek' untuk NurulAzham's Family yang masih dalam pembikinan..tak sabar rasanya nak terima hasil kerjatangan beliau!!ngee~~~





AiVee Emart pula adalah sebuah blogshop yang menjual branded&stylish, very affordable babies/kids apparel, accessories & educational toys...(rasanya pernah rembat Disney Princess Night Dress last year...) ~juga tokei kedai yang sangat friendly dan senang berkerjasama dengan beliau.. err, AiVee, seblom ni guna template lain kan??btw cutela template yang sekarang nih!..;)





..and finally...inilah kemuncak untuk entry ini...here's our NurulAzham's Family photo...


"I LOVE U..
I stand for Ayah & Ibu..
U stand for our Princesses.."

Gambar tersebut telah diambil semata mata untuk menyertai contest ini..kenapa saya ber'iya' sangatye?? sebab hadiahnya yang sangat sangatlah menerujakan hati saya!! Gambar tersebut telah di ambil di Tropical Village, Ayer Hitam. Mujur Sara tak meragam masa pic was taken..even she just woke up from sleep..hehe.. Anak anak pun cam tau jek nak masuk contest ni..sbb kalaula ada rezeki menang GP, This is 4 u my doters..maybe as their birthday gift! Dibawah ini adalah senarai hadiah hadiah yang bakal dimiliki oleh para pemenang...



~~PRIZES~~


Grand Prize
1 hour outdoor photography session with KedaiGambarKami
(Term and condition applied-place decided by Kedai Gambar Kami)
Unlimited shots , photos in CD


1st prize

Infantino Jittery Jungle Fox from AiVee Emart
KedaiGambarKami e-voucher worth RM20


2nd - 4th place
KedaiGambarKami e-voucher worth RM10
Aivee Emart e-voucher RM5

Special editionKey chain: AiVeeEmart



That's 5 amazing prizes to be won!

* Aivee Emart e-vouchers are applicable for item priced RM30 onwards.
*KedaiGambarKami e-vouchers are applicable for product/package priced RM100 onward.




Sangat teruja bukan??Jadi...apa tunggu lagi??jom memeriahkan contest ini!!!




 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez