Jumaat, 26 November 2010

Lihat , dengar , enjoy dan bandingkan . . . . .

Dicatat oleh nurulazham di 11:19 PG

Semalam masa adik saya melayari Facebook , nampaklah satu video ni . . bagaimana mat salleh menyanyi sambil order makanan di Mc'D . . puas sudah saya mencari kat wall dia , kot kot dia 'share' . . malangnya dia tak 'share' pun..so , terus pergi You Tube dan mencari..finally jumpa juga....



dah tu..nampak lah pulak video versi Malaysia kat bahagian tepi tu . . jadi, saya tengoklah sekali . . hohoho...dah menjadi habit rakyat Malaysia, memang suka bab bab meniru ni, kan . . tak kiralah apa bangsa sekali pun , ia telah menjadi habit kita . . tak gitu ? kalau iye pun nak buat benda yang sama , tukarlah lagu . . buatlah kat tempat lain . .kat KFC ke . . Pizza Hut ke . . barulah nampak asli sikit . . bandingkanlah . .



nasib baiklah diorang tak copy bulat bulat lirik yang mat salleh tu nyanyi . .kan? pastu nyanyi macam nak hafal hafal lirik . .macam dibuat buat . .adoi..tak tahan nak gelak!

  ...dan menjadi tabiat rakyat Malaysia juga , suka nak kondem orang lain..dan bandingkan dengan negara/bangsa lain..eh, kalau mereka buat lebih baik dari mat salleh tu, of course lah saya sokong yang versi Kajang tuh!! (owh..saya nak sambung gelak!!)



4 ulasan on "Lihat , dengar , enjoy dan bandingkan . . . . ."

AbgFeroZ on 26 November 2010 2:31 PTG berkata...

hahaha.. naseb baek orng blakang x marehh buat org tertunggu2...


NEW POST : Nurse Terlampau

Lelord on 27 November 2010 12:06 PG berkata...

x best ahhh

Lelord on 27 November 2010 12:06 PG berkata...

x best ahhh

Elly & Emmy on 29 November 2010 11:27 PG berkata...

hahaha.. memang spoting laa diorang tu.. kalau kami kena nyanyi masa nak order.. mesti tak jadik nak makan..

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez