Jumaat, 29 Januari 2010

Penat...

Dicatat oleh nurulazham di 5:13 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Penatnyaaa harini..
padahal xde wat ape pon...
xsabo.....
xsabo nak tggu en.hubby balik harini...yeay!!
berbunga2 hati aku..
(mcm lame sgt xjmpe..pdhal baru 2hari)
hehe...
nak rest la...
jgn tertido udahhh....
xelok tdo lepas asar ni...
wink!..wink!...


Blogger Templates

Rabu, 27 Januari 2010

CONTEST : My Little Helper

Dicatat oleh nurulazham di 10:59 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini


Actually dah lama jumpa contest ni..
tak berniat nak masuk pun...
sbb anak2 mmg jarang menolong mengemas..
tolong sepahkan lagi ada...
huhuhu....

tapi ter'sejuk' mata memandang bila Fifi tolong melayan Sara mase nak solat maghrib semalam...
En.Hubby xde, belum balik dr main badminton..
so, tinggal aku anak beranak kat umah..
untuk melekakan Sara, Fifi tolong aku suapkan Sara taufufa...
bila tgk tu, nampak comel jek....
terus teringat contest ni...
lepas solat, tgk Fifi masih lagi menyuap Sara...
apelagi..terus snap bbrp pic...


Selasa, 26 Januari 2010

Janji ! anda jangan menangis...

Dicatat oleh nurulazham di 11:07 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
...baru check email...dapat email ni...mmg sedih....bergenang jugak air mata ni....

Kalau kita rasa hidup kita susah, masih ada lagi orang yang lebih susah dari kita di luar sana…

Saya sangat mengkagumi kerjaya sebagai guru sekolah. Sebuah kisah yang saya paparkan ini saya ulangi dari kisah benar seorang guru beberapa tahun yang lalu.


Ceritanya:

Saya mengajar di sekolah rendah di tengah2 bandaraya Kuala Lumpur . Saya mengajar sesi petang. Salah seorang murid saya setiap hari datang lambat ke sekolah. Kasut dan bajunya selalu kotor. Setiap kali saya bertanya tentang baju dan kasutnya dia hanya berdiam diri.


Saya masih bersabar dengan keadaan pakainnya,...

MEMORI TERINDAH...

Dicatat oleh nurulazham di 11:00 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Semalam sebelum tido, clearkan barang2 yg menyemakkan mata kat almari solek..so, mese nak simpan alat chek BP(Blood Pressure), iye....aku ada alat tu...alat check gula pun ada..heheh....sume en.hubby beli utk suke suki check up sendirik..w/pun xde kencing manis, darah tinggi bagai....(tiap2 tahun mmg buat blood test tuuu...) tapi dia mmg suke sgt dgn mende2 mcm tu...pelik kan....

so, mase nak simpan dalam drawer, terpandang ini......

BOX??

Isnin, 25 Januari 2010

FIFI DAH SERONOK BERSEKOLAH...

Dicatat oleh nurulazham di 11:12 PG 7 ulasan Pautan pada catatan ini
Fifi nak gi sekolah dah mase ni....


Kat Sekolah....


Ha.....
lupe nak share...
Fifi da sekolah...sekolah kat TBK Perpaduan...
1st day dia nampak excited sgt....
agaknye dia ingat cuma sehari dua kot sekolah ni...
so, untuk 1st week, catat rekod tiada ketumpahan air mata...
tapi lain jadinya di 2nd week...

Hari Yg Suram......

Dicatat oleh nurulazham di 10:36 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Semalam kemas2 umah lagi....(aku ni asyik dok citer kemas umah jek ek....)...barang banyak tu nak kemas....bayangkan dari umah 4bilik berpindah ke rumah 2 bilik....pening sungguh nak menempatkan barang2 yg sesungguhnye maha banyak itu!!...dah abes idea dah nak sumbat menyumbat..ada yg letak bawah katil, atas gobok, tepi gobok..pelbagai2 cara dah di guna...tapi still mengemas lagi...heheh.... (sbnonye aku yg malas...asyik dok ngadap tenet jek..)

dan dalam dok mengemas tu...
terjadik 1 insiden dimana aku telah mengecilkan hatiku buat En.Hubby....
dan ia semakin mengecil...
mengecil...........dan mengecil........
Dear hubby, did u know that??
ntah2 en.hubby x pasan kot...
haha....
yekla, aku kan ke slalu kecik ati ngan en.hubby...
dia pon dah malas nak layan kot...
huhuhu....siannnn aku....

Sabtu, 23 Januari 2010

PRETTY ZAZA BABY FACE CONTEST

Dicatat oleh nurulazham di 5:11 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini


Apa Yang Perlu Dibuat??


* Buat ENTRY di blog anda berkenaan contest ini dan letakkan gambar anak anda berposing manja cam contoh gambar kat banner contest di atas tu..
( HEHEH.. Tak MANJA pun TAKPE la, janji muka baby!! CAMNER posing pun, tetap nampak COMEL! )
Pic ada kat bawah...;)


* Anak anda boleh berposing di mana-mana saja .. tetapi, sila CLOSE UP bahagian MUKA saja tau!!
( Kata, "BABY FACE" contest ?.. Mesti la kena fokus kat muka kan?!!)
Yup, done...


TERMA DAN SYARAT :


1) Terbuka kepada semua pem'blog'2 yang ada
     Yes, i am..

2) Add blog ni dalam blog list anda ( sesiapa yang belum jadi follower.. )
    Done

3) Letak banner contest di sidebar blog anda dan banner mestilah di'link'kan terus pada ENTRY Ni
    Done

4) Umur anak-anak anda mestilah dari 1 hari hingga 6 tahun.
    Sara is 8month now...

5) Letak gambar anak anda beserta nama, umur dan jantina.
    Detail ade bawah pic...

( Secara otomatiknya anak anda akan dikategorikan kepada dua kategori iaitu, BABY BOY & BABY GIRL mengikut jantina mereka)

6) Setelah siap N3 anda, sila tinggalkan jejak di bahagian komen supaya saya boleh menjengah N3 anda (bagi link untuk entry tu sekali..)
    Wokey..

7) Pemenang akan dipilih berdasarkan kecomelan masing-masing dan gaya posing yang menarik hati.
    Comel x baby Sara??hehe....

8) Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Febuari 2010 tepat-tepat pada pukul 12.00 tengah malam.
   
9) Top 10 bagi kedua-dua kategori akan diumumkan pada 10 Febuari 2010

10) Top 5 pada 15 Febuari 2010 dan pemenang akan diumumkan pada 20 Febuari 2010.


Kepada sesape yg xde anak n nak join...ini ada BERITA BAIK...

* ANAK/ANAK SAUDARA/ADIK/CUCU/CICIT... SEMUA PUN BOLEH JOIN..SUKAHATI ANDA!! JANJI.. MEMENUHI TERMA & SYARAT KAT ATAS!!
 
 
Here's The Pic......!!!
 
Nama : Iffah Maisarah binti Azizul Azham
Umur : 8 bulan 
Jantina : Perempuan

Rabu, 20 Januari 2010

Dapat Promotion Price utk Pocket Photobook II..

Dicatat oleh nurulazham di 9:37 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
fuh! finally dapat jugak mase nak dok lama kat seat utk mengomel...
Sara tido, Fifi tido..Deqna plak ikot ayah dia gi klinik...sakit mata....nak mintak 2hari lagi MC..
musim ke sakit mata ni?? sbb ape ek?? efek dari gerhana aritu ke?...

haha...mesti org sumpah seranah tgk blog aku ni...dah mcm official blog utk contest plak...yekla kan..nak tulis entry kena duduk diam2..melayan perasaan cket...kalo nak buat entry utk contest, x payah pikir...tgh BF Sara pon leh menaip lagi... ;)

Smlm skodeng MOBS, ada offer dari Kedai Gambar Kami untuk Pocket Photobook II..


Also come in protective hardcase cover box

CONTEST SWEET PICTURE ANAK BERSAMA IBU

Dicatat oleh nurulazham di 11:46 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Nama Ibu : Nurul Baizura Basrudin
Nama Anak : Irdina Saffiyah Binti Azizul Azham
Umur Anak : 2 tahun 9 bulan ( 06 April 2007 )

Sempena birthday Eiya on this January, beliau berbesar hati nak menganjurkan contest ni..so, kepada sesape nak join, masih ada masa lg ni...jom ramai2 join!!Ape2 pun mesti jadik follower blog Eiya n her blogshop MYTOMEIOUTLET..


1) Mestilah gambar tersebut IBU BERSAMA ANAK..umur dari baby sehingga 3tahun..bilangan anak tidak kisah janji xmelebihi umur yang d'inginkan..
   ~ syarat dipenuhi...wink!


2) Nama anda & your anak beserta tarikh lahir..
    ~ dah letak bawah pic

Selasa, 19 Januari 2010

SweetLovelyShoppe Cutest Baby Photo Contest

Dicatat oleh nurulazham di 6:08 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini





Link Contest : http://sweetlovelyshoppe.blogspot.com/2009/12/salam-buat-semua-kami-ingin.html

Nama Anak : Iffah Maisarah Binti Azizul Azham
Umur : 8 Bulan
Nama Ibu : Nurul Baizura Basrudin

Isnin, 18 Januari 2010

Peraduan Pendaftaran Agen Topup Percuma!

Dicatat oleh nurulazham di 10:17 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

Jom Join..
Untung2 dapat jadik antara 3 orang yg bertuah jadik agen top-up percuma!!!
Boleh tambah2 pendapatan..xpon utk diri sendirik je..
Contest ni dianjurkan oleh..MY LITTLE LADIES RACK  blogshop..




Shawl Murah!


Syarat pon mudah je....
Pemenang adalah berdasarkan cabutan bertuah...



Sabtu, 16 Januari 2010

Sabriena and me Birthday Giveaway!!!

Dicatat oleh nurulazham di 11:26 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Sempena birthday Kak Wani and her daughter ..dia buat giveaway utk bloggers, crafters, kawan2 semua....

Tarikh tutup adalah pada ~ 20 January 2010 (on niena's birthday)

Pemenang akan mendapat hadiah....(Berdasarkan Undian)
Cupcake Jars (pencils/pen/scissors/buttons holder)


Happy Birthday Kak Wani n Niena!!

WE'RE THE 1 OF THE WINNER....

Dicatat oleh nurulazham di 10:25 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Alhamdulilah....
setelah berminggu xdpt on9..
sbb kelewatan TM men-transfer line streamyx..
check spam box kat email tetibe ader email suh claim hadiah...
tgk2 ropenye kami salah sorang dr pemenang MOBS family photo of the year..

umah bersepah lagi ni..
nak tulis entry Fifi masuk skolah..
tapi xde mase sgt..
esok2la..haha...
 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez