Isnin, 25 Januari 2010

FIFI DAH SERONOK BERSEKOLAH...

Dicatat oleh nurulazham di 11:12 PG
Fifi nak gi sekolah dah mase ni....


Kat Sekolah....


Ha.....
lupe nak share...
Fifi da sekolah...sekolah kat TBK Perpaduan...
1st day dia nampak excited sgt....
agaknye dia ingat cuma sehari dua kot sekolah ni...
so, untuk 1st week, catat rekod tiada ketumpahan air mata...
tapi lain jadinya di 2nd week...

dia mula menitiskan air matanya...
huhuhu....haru...
2nd week, 5hari dia nanges...
xtau ape sebab...
maybe dia xde kawan kot...
almaklumlah, puteri lilin katakan...
dulu dok kuaters kat BP, jiran punye la jauh2..plak tu xde plak yg sebaya dia...
masuk 3rd week, dia dah mula rasa seronok..
and u know what?...semalam dia dah mula xsabar nak pegi school...

'ibu, esok school ea?'
'a'ah...kakak jangan nanges tau!'
'ah...yeay....schoolllll!!!!'

aku tanye cikgu dia, cikgu dia kata, dia dah mula ramai kawan...
haaa....betul tu sangkaan aku...
minggu kedua tu dia belum ada kawan....
Alhamdulilah...glad to hear that!

Tapi yg paling x tahan sekali, bila cikgu dia ajar lagu 'Cicak'...
(tajuk sebeno tidak diketahui...huhuhu)
lebih kurang mcm ni lirik dia....

"Cicak-cicak di dinding..diam-diam merenung...seekor nyamuk, PAAPPP!!(sambil buat gaya menepuk)"

hari pertama nyanyi elok jek bunyi "cicak"...tiba beberapa hari berikutnya, jadik "chechak"...
adussss....aku siap betulkan lagi...
"'cicak' la kakak"....
"tak...kawan kata chechak"...
hehe...sahlah kawan dia tu JAWA....xpela...as long as dia seronok nak sekolah, dah cukup baik bg aku.....

Si penyebuk Deqna...xtahan tu bawak 2 beg!!

Dia pon nak posing gak bile tgk Fifi posing...
***Plz focus on her shoes......

Tadaaa!!!!terlabik la plak!!!......
punye nak pakai sendirik...kasut Fifi plak tu....

Aktiviti pertama....mewarna....

Geram tgk, lambat sgt mewarna...mcm nak tolong kalerkan jek.....

7 ulasan on "FIFI DAH SERONOK BERSEKOLAH..."

kedaigambarkami on 25 Januari 2010 12:11 PTG berkata...

:) comel2 anak dia...btw, sy link kat blog kedai sy dan blog peribadi sy kat http://catlinaflybaby.blogspot.com

NURUL on 25 Januari 2010 4:21 PTG berkata...

tenkiu mai....
t sy link mai gak ea...

Mummy_Sofea on 25 Januari 2010 5:32 PTG berkata...

wahh da sekolah da ek..bestnya..kejap jer da sekolah..rasa cam baru tgk dia masa kcik2..hehe

NURUL on 25 Januari 2010 9:49 PTG berkata...

a'ah..da sekolah dah dylla...
jaga anak ni mmg kejap jek rase dah beso....
xcaye tgk sofea nnt, mesti cpt jek membeso....

❤❤ LiNdAuS ❤❤ on 26 Januari 2010 12:42 PTG berkata...

comei je fifi...
dina tu mesti tak sabo nak g sek ngan kakak kan...

NURUL on 27 Januari 2010 4:05 PTG berkata...

mase fifi nanges2 tu, fifi nak balik, tapi dina plak yg nak dok kat tbk tu...sabau je la...

bionic women on 9 Mac 2010 11:25 PTG berkata...

akak...comel2 princess akak ni..mesti best kan pengalaman anta anak sek? lambat lagi nak rasa tuhh..

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez