Rabu, 30 Mac 2011

Selamat Datang : Tommee Tippee

Dicatat oleh nurulazham di 3:10 PTG

  "Gadget" terbaru anak anak ibu...ibu beli online, sebotol RM20..ini semua setelah menyedari betapa bahayanya botol susu BPA....setelah dicongak congak...mula mula ayah suggest beli botol kaca...ibu pun bagitau ada botol Weego. which is ada lapisan getah pada botol utk elakkan botol dari pecah sekiranya berlaku adegan hempas menghempas oleh anak anak ibu...jadi, setelah dirisik risik...harga sebotol Weego mencecah RM 65 sebotol untuk 9oz. kalau beli 3 pun tak ada less okeyyhh!...maka, jika membelinya dalam 3 botol + postage..akan menjadi RM 2++...so, ibu bagitau ayah...kita beli yang lain ajelah...lagi pun Weego Bottle tu x ada wide neck..ibu suka wide neck  sebab senang nak masukkan susu...tak 'kecah kecah'...


Sebelum ni anak anak ibu guna botol Avent...so far okaylah kan....so, bila Avent kata semak kotak dia samada botol tu ada BPA or "BPA Free", sekali ibu tengok kotak dia, tak ada pun tulis "BPA Free". Rupanya tak semua botol Avent yang "BPA Free". Mujur ibu belum buang kotak tu. Akibat dari itu, ibu mula godeh godeh Mudah.my, jumpa botol Tommee Tippee ni...siap ada 3 colors...ibu terus order tiga tiga colors...Fifi - Pink, Deqna - Biru, Sara- white...tapi, bila barang dah sampai semalam, ibu bagi anak anak ibu mengikut skim warna yang ibu dah tetapkan sendiri tu... know what..? Sara dapat yang white, terus dia jatuhkan dari tangan dia dan start muncung....heheeheee.....rupanya Sara dah berkenan dengan botol PINK!..
Ibu cakap elok elok kat Fifi, bagitau dia, "kakak dah sekolah kan..kakak baik...bagi Sara warna pink la ye...."...dia terus bagi.. :)....walaupun Fifi dah 6 tahun, dia tetap minum susu dengan botol.maybe tahun depan baru nak bagi dia guna cawan.....sebab kalau minum guna cawan, memang tak masuk lah kat tekak Fifi tu....


jadi, kesimpulannya..untuk ketiga tiga botol ni, jumlah yang perlu dibayar ialah RM 60+ RM6 poslaju. kalau beli Weego Bottle, RM 65 untuk botol saja, belum masuk pos... :) bijak tak pilihan ibu....tapi, bagi yang baru ada anak sorang tu, untuk nampak anak comel bergaya bila menyusu, bolehla ye membeli Weego bottle tu...really worth it!.....






10 ulasan on "Selamat Datang : Tommee Tippee"

@e_da on 30 Mac 2011 3:19 PTG berkata...

sy pun beli botol ni.. murah dan cantek.. yg penting BPA free kan

nurulazham on 30 Mac 2011 3:45 PTG berkata...

@ eda: a'ah...comel jek kan...hehe...yg penting mmg BPA FREE...

e.l.i.s.s.m.i.e on 30 Mac 2011 4:11 PTG berkata...

oh, eliss pakai bpa free pureen ajer, rm 8 .wide neck jugak.
lagi jimat..

http://www.elissmie.com/2011/03/kenapa-tahun-depan-baru-botol-tanpa-bpa.html

Mama Adli on 30 Mac 2011 9:50 PTG berkata...

pun baru beli 3 btl tomme 11oz 3 btl...unfortunately, adli tak mo..huhu.kembali kpd MAM...pastu husband belikan avent 110z jgk.1btl rm60 (after less).harga asal rm75..beli 2btl...pun dia taknak.sanggup tak susu...dia nak yg lama juga.so back to MAM again...
susah jugak nak tukar botol ni ye..?

Sha@Mama Tina on 31 Mac 2011 2:22 PTG berkata...

hehe..bijak3x..kalau 3 org memang susah lah nak beli yang mahal kan..kang kali 3 pcs dah berapa..anyway..tommee ni pun comel apa!

~cik awa~ berkata...

huhu terbayang muke sara bile merajuk..ngn muncung dia..mate dia...hahahha..windu sara la..

BIONIC WOMEN on 6 April 2011 8:51 PG berkata...

memang nak belikan utk Dhiya bulan depan..nnti nurul bagi link blog yg jual murah kat eily ek..hehehe..
nak tukar botol skang ni, even memang guna BPa Free tapi dh 3 bulan, so nak tukar ler

Tanpa Nama berkata...

as salam..akk nurulazham bli btol yg 3 skali tu kt mna ye..klu nk mta tlg bli kn leh x..

effa berkata...

Salam akak Nurulazham.....sy pun nk beli botol ni juga tp yg mura kt mne ye.....

Tanpa Nama berkata...


akk beli kat mana yer botol ni??

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez