Rabu, 26 Mei 2010

Season 2 - Cute Baby With C.H.O.C.O.L.A.T.E

Dicatat oleh nurulazham di 3:33 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
**This Contest Is Sponsored By :
 
http://szsh.blogspot.com
&
http://momguess.blogspot.com
 
 
 
 
Here The Contestant...... 
 
Nama : Iffah Maisarah binti Azizul Azham
Umur : 1 Tahun
 

" GRAND PRIZE FOR FINALE SEASON IS 3D2N FULL PACKAGE @ REDANG/LANGKAWI ISLAND & 70PCS 4R SIZE PHOTO SPONSORED BY MOMGUESS.BLOGSPOT"
 
 
 Teruja?? Nak Join??
Click Contest Banner For More Info!
Hurry Up! Before 15 June 2010 @ 2 pm
 





Kebesaran jiwa seorang ibu(True Story)

Dicatat oleh nurulazham di 2:41 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini






Hujung Minggu Lepas Bersama 'Big Stupid Ugly Orge.....'

Dicatat oleh nurulazham di 11:29 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Siapa 'big stupid ugly orge'??
haa...itulah ayat merendah diri si Shrek bila Donkey nak sangat kawan ngan dia..
hahaha...

Sabtu lepas, saya bersama keluarga serta kakak saya menonton filem kegemaran anak anak saya nih..
saya tak taulah apa yang istimewanya sangat makhluk ijo ni ha..
tapi, siapa yang mengikuti Shrek ni dari Shrek 1, memang best la!
Ayah budak pon boleh tak pandang ibu budak ni ha kalau ibu budak terpekik terlolong panggil dia..
huhuhu...
la ni mujurla TV semua hantar gi betulkan..akibat daripada panahan petir tempohari..
memang bengang habislah tak dapat tengok TV langsung..sigh~

Sabtu lepas en.hubby pergi Batu Pahat dulu..nak tengok orang renovate umah kami sikit sikit kat Kg.Istana..
selebihnya nak main badminton jam 3.00pm-5.00, sambung 5.00-7.00pm..
renovate rumah Kg. Istana tu bukan untuk kami duduk..
tapi untuk disewakan.. ;)
so, bila cik awa balik kerja, terus kami ke Batu Pahat.
Kami decide nak tengok movie Shrek ni kat Square One Mall, sebelah Carrefour.
Sampai je, terus beli tiket, dapat tengok untuk jam 5.30pm.

Pada awalnya en.hubby tak nak tengok..nak main badminton katanya..cheh!
penangan Shrek punya pasal..tiba tiba dalam jam 3.00pm dia telefon...

"Nurul, nanti belikan tiket abang skali.."

"ha...kan dah kata..."

En.Hubby tak nak tengok Shrek?huh..tak percaya sungguh..padahal dia yang terlebih excited dari anak anak saya....tapi, memang seronok tengok Shrek kali ni..saya nanges..heheh..gembeng betul! sebab apa? sebab ada scene yang Fiona langsung tak kenal Shrek, pastu ada scene Shrek nak 'hilang'..ditambah pulak lagi..inilah episod terakhir cite Shrek ni..huhuu....sedey...ngee~


3 Anak 'Dora' aka Dara saya....



Sara tunjuk ape tah...


Fifi & Deqna..bersama Shreknya...


Lepas tengok movie, pergi BP Mall pulak..
wah..berjalan sakan!
Sabtu & Ahad memang hari bersama keluarga..hehehh...
kalau dah sampai BP Mall..memang tak sah kalau tak naik menatang ni...






Masa ni Deqna naik seorang diri...bukan seorang diri dlm 1 gondola..tapi in whole Merry Go Round tu..
memang berani sikit Deqna ni.. selamber giler..tengok je lah aksi aksi dia tu..
heheh..

***Macam biasa..mehla KLIK SINI untuk hadiah besday Sara... ;)

Ahad, 23 Mei 2010

Happy Birthday Iffah Maisarah!

Dicatat oleh nurulazham di 11:58 PG 9 ulasan Pautan pada catatan ini

Iffah Maisarah is 1 Year's Old Today!





Klik Present kat atas ni kalau nak bagi Sara birthday present!!!

Jumaat, 21 Mei 2010

Jangan klik kalau sayang duit korang..tapi kalau kaya raya, nak klik pun 'aiman tak kesahhh...'

Dicatat oleh nurulazham di 4:27 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Pernah dapat email email sebegini..?




Tak agak agak nak menipu...saya mana ada akaun CIMB dan Public Bank??
Yang dari m2u konon kononnya pun pernah dapat..tapi saya abaikan saja.....

Sebelum ni pernah terbaca kat satu blog, dia klik pada link email tersebut..maka..dia kehilangan RM 1000. Tiba tiba adaSMS masuk mengatakan dia telah berjaya membuat transaksi sebanyak RM1000 itu. Saya lupa blog mana tah..masatu buat blogwalking.. tak sempat pulak nak follow...

Mereka mereka yang menipu tu akan mengaut seberapa maksimum jumlah yang ada dalam akaun korang..
jadi, jangan sesekali click pada link tersebut.


Oh, ye..Birthday Sara dah nak dekat...nak bagi Sara hadiah tak??sumbangkan seberapa banyak klik kat SINI..kalau saya dapat Photobook tu, ia akan menjadi milik Sara..hehe...jadi, hadiah itu akan menjadi begitu bermakna kerana ia adalah diberi oleh anda anda yang telah menyumbangkan KLIK tersebut..Tenkiu Fren.. ;)

Ahad, 16 Mei 2010

Selesai...

Dicatat oleh nurulazham di 11:30 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Fuh,,selesai membuat entry entry contest..
nampak macam senang nak join contest semua ni, kan..
tapi nak memenuhi syarat tu..berpeluh peluh baca dan buat!haihh...
pastu nak dapat mood bercontest dan ber'giveaway pun kadang mood ada, kadang mood malas..huh.

ok.saya nak mandi..*belum mandi lagi???
..hoho..biaselah..sunday kan??
ngee~~
ok lagi dari saya masih berselimut di atas katil..heheh..


Cute Babies Pink Contest

Dicatat oleh nurulazham di 11:22 PG 3 ulasan Pautan pada catatan ini

Anjuran : http://asyna8286.blogspot.com
Dateline : 28 Mei 2010

Macam biasa..peserta Cute Babies Pink Contest adalah....

Nama : Iffah Maisarah binti Azizul Azham
Umur : 11 month++
D.O.B : 23 Mei 2009

Ucapan Untuk Sara : 
"Hi cayang..lain kali kalau nak tergelak besar, jangan gerak gerakkan tangan tu ye!
..tengok mana tangan Sara?dah hilang dah... 
nanti mintak ayah kamera yang mahal sikit ye, sayang!"  

Sara Kata : "Jom Join Kite!" 







lensaMama Cutest Baby in Red Contest

Dicatat oleh nurulazham di 10:51 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

**This Contest Is Sponsored By :











Here She Are....Iffah Maisarah In RED!

Nama : Iffah Maisarah binti Azizul Azham
D.O.B : 23 Mei 2009








Untuk yang berminat nak memeriahkan lagi contest, boleh ke SINI
Dateline : 20 Mei 2010

Jumaat, 14 Mei 2010

Blog Logo/Blog Badge

Dicatat oleh nurulazham di 11:29 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Nak Blog Logo/ Blog Badge macam saya punya ni??


..siap dengan link utk follower kita copy di sidebar mereka masing masing.
so, bila mereka copy dan letak di sidebar, akan jadi begini..


Jika berminat, boleh dapatkan tempahan di SINI..beserta dengan harga mengikut saiz, design dan juga designer..



7 Things to Stop Doing Now on Facebook

Dicatat oleh nurulazham di 9:46 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

 
7 Things to Stop Doing Now on Facebook
by Consumer Reports Magazine
Wednesday, May 12, 2010

Provided by
ConsumerReports


Using a Weak Password

Avoid simple names or words you can find in a dictionary, even with numbers tacked on the end. Instead, mix upper- and lower-case letters, numbers, and symbols. A password should have at least eight characters. One good technique is to insert numbers or symbols in the middle of a word, such as this variant on the word "houses": hO27usEs!


Leaving Your Full Birth Date in Your Profile

It's an ideal target for identity thieves, who could use it to obtain more information about you and potentially gain access to your bank or credit card account. If you've already entered a birth date, go to your profile page and click on the Info tab, then on Edit Information. Under the Basic Information section, choose to show only the month and day or no birthday at all.


Overlooking Useful Privacy Controls
For almost everything in your Facebook profile, you can limit access to only your friends, friends of friends, or yourself. Restrict access to photos, birth date, religious views, and family information, among other things. You can give only certain people or groups access to items such as photos, or block particular people from seeing them. Consider leaving out contact info, such as phone number and address, since you probably don't want anyone to have access to that information anyway.


Posting Your Child's Name in a Caption

Don't use a child's name in photo tags or captions. If someone else does, delete it by clicking on Remove Tag. If your child isn't on Facebook and someone includes his or her name in a caption, ask that person to remove the name.


Mentioning That You'll Be Away From Home

That's like putting a "no one's home" sign on your door. Wait until you get home to tell everyone how awesome your vacation was and be vague about the date of any trip.




Letting Search Engines Find You

 To help prevent strangers from accessing your page, go to the Search section of Facebook's privacy controls and select Only Friends for Facebook search results. Be sure the box for public search results isn't checked.


Permitting Youngsters to Use Facebook Unsupervised

Facebook limits its members to ages 13 and over, but children younger than that do use it. If you have a young child or teenager on Facebook, the best way to provide oversight is to become one of their online friends. Use your e-mail address as the contact for their account so that you receive their notifications and monitor their activities. "What they think is nothing can actually be pretty serious," says Charles Pavelites, a supervisory special agent at the Internet Crime Complaint Center. For example, a child who posts the comment "Mom will be home soon, I need to do the dishes" every day at the same time is revealing too much about the parents' regular comings and goings.

From : Yahoo Finance

Rabu, 12 Mei 2010

Pemenang Bertuah Irdina Saffiyah's Birthday Giveaway...

Dicatat oleh nurulazham di 9:57 PG 20 ulasan Pautan pada catatan ini


Good Morning all...
plan semalam nak upload video Deqna cabut kertas nama nama peserta tu..
tapi try upload asyik failed je..
fade up betul..huhu..
jadi, saya umumkan sajelah ye....
tiga nama peserta yang bertuah itu adalah....

55. Kak Yong


10. Azura Ahmad 

20. Ogy




TETAPI....

Dalam entry saya sebelum ini, saya ada menyatakan...


"Saya memang tak sempat nakbuat blogwalking untuk setiap peserta..
Maaf banget...
nama sesiapa yang dicabut nanti, barulah saya tengok, memenuhi syarat atau tidak..
kalau failed, nama lain akan dicabut..hohoho..."

Setelah membuat penilaian, hanya Azura Ahmad yang layak...
Kak Yong~tidak meletakkan giveaway logo di sidebar
Ogy~tidak meletakkan giveaway logo di sidebar (yang Ogy letak tu Banner Blog saya..)
Inilah gunanya bila saya minta peserta peserta menjadi follower saya... ;)
Segala update tentang giveaway akan diberitahu, kan..

Maka, dua nama telah dicabut lagi...
Mereka yang bertuah itu adalah....


dan...





Oleh itu..
sila tinggalkan email kamu masing masing di ruangan komen untuk saya hubungi...

Saya ada satu soalan..
apa kata kalau saya proceed je baki nama yang tinggal ni untuk Fifi's and Sara's birthday giveaway?
Bosanlah makcik nak tengok sticky post memanjang..heheh...
siapa setuju, sila angkat keyboard or lappy masing masing..ngee~~
tapi, mesti memenuhi syarat ok..
Untuk Kak Yong and Ogy, boleh masukkan logo giveaway n saya akan masukkan balik nama dalam balang cabutan tu nanti..
untuk yang lain lain, sila SEMAK..untuk mengelakkan dari diri anda di 'gagal'kan..heheh

Thanks to all yang sudi masuk giveaway ni...
sebagai balasan..saya akan menjadi follower di blog kamu semua..
baru ada give and take..or what u give u get back..ekekeekkk....

Sebelum beredar dari blog saya ni..
nak mintak sumbangan "klik" kat SINI
Thanks everyone..!!!!





 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez