Sabtu, 18 Julai 2009

CERITA TENTANG ASAM PEDAS..

Dicatat oleh nurulazham di 1:32 PTG
ASAM PEDAS CATHAY

Ha..ni nak cerita menu makan t/hari ni..
t/hari ni kami makan berlaukkan asam pedas cathay..
antara asam pedas yg tersedap kat BP, selain asam pedas Mak Limah..
tapi bg aku mmg xleh lawan asam pedas Parit Jawa, Muar..
memang mabeless!!
mase peknen Baby Sara nak dikatakan tetiap minggu makan kat sana..
tapi bukan aku yg lebih2..
my syg plak yg lebih2..
mcm dia yg peknen..heheh...

korang tgk ikan tu dah luak ckit..
fifi bangun tido terus mintak nasi..
dah la belom masak nasi lagi td..
seb bek nasi smlm dlm peti ais..
panaskan jap, n bg dia makan...
itula antara lauk feberet fifi..
tapi ibu dia x khatam lagi blajo masak asam pedas ni..
hahahaaaa....
tau jekla aku ni..
masakan my syg lagi sodap kalo nak dibandingkan dgn masakan aku...

meh, jamu selera..
tgh tggu my syg balik dr menjual paper yg dah menimbun kat umah ni..
selalu bg jek pakcik yg jual pisang goreng kat dpn simpang umah ni..
pakcik tu plak dah xniaga lagi dah...
naik kekuning-kuningan paper tu..
so, td my syg bertungkus lumus ikat paper tu n pi jual..
dapatla RM 17.++ katanya, baru jap my syg kol bgtau...heheh...
kami tgh nak kemas2 ckit umah ni..
sbb mane tau kene pindah dari daerah Batu Pahat ni..
arggghhh.....sedeynye nak tinggalkan umah ni....
nnt aku cite plak apesal nak kene pindah bagai...

0 ulasan on "CERITA TENTANG ASAM PEDAS.."

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez