Selasa, 21 Disember 2010

Eh, konfius lah...

Dicatat oleh nurulazham di 10:30 PG

 


Ceritanya berbunyi..
SMS between me n en.hubby . .
"Abg, nanti belikan anak anak Happy Meal, mintak toys Barbie"
" Ok"
(mentang mentang lah laki kau dah gaji, ye!)
ok, lah lagi kan..semalam nya punye request lagilah tak boleh tahan..
"Abg, jom makan pizza, perabih duit gaji bulan ni.."
..hahaa..en.hubby jawab..
"dibuatnya esok tak gaji, naya..."
eleh...orang memain jelah..awak mana minat fasfud fasfud nih
~ekekekee

ok, sambung balik..
sampai kat yong peng, tanya en.hubby..
"berapa semuanya tadi?"
en.hubby jawab berapa belas ringgit entah..untuk 2 set tu..
saya pelik, "eh..bukan 'sekian sekian' rega ke?"
"tak, sebab air tukar milo"

saya confuse......
"Happy Meal bukan memang dah air milo ke??"
"Tah, masa order tadi budak mc'd tu kata.. 'air coke ye, bang' , abg cakaplah tukar milo"


 ha..nampak sangat kan saya jarang beli fastfood?
yang menjadi persoalannya sekarang, happy meal ni memang air dia soft drink ke? rasa rasanya sebelum nih macam milo??
ni semua gara gara nak dapatkan toys barbie tu lah..
haih..dah lah tertinggal minggu pertama..tak dapat mermaid yang kaler pink tu (KAYLA)..huhuu...
la ni tunggu nak dapatkan 'Celestial Crown' pulak...
dah start rasanya coz tengok Lyna dah pakai 'Celestial Crown' tuh.. ;)

Kalau yang perasan, Barbie in A Mermaid Tale ni baru jek keluar kat TV3 Sabtu lepas..

  
 
haaaa..sape ada anak gegurl, perasanlah kot.... 
kecenderungan ke arah Barbie, Princess nih semakin menjadi jadi sampai dah tak pandang VCD Barney   dan VCD lagu kanak kanak... adehhhh.....



7 ulasan on "Eh, konfius lah..."

eLYies on 21 Disember 2010 10:42 PG berkata...

eh..rasanya happy meal kasi air milo..sure cashier tu budak baru..huhuhu

Huda~Banny on 21 Disember 2010 10:59 PG berkata...

mmg milo ler.....anak sedara aku tiap hari beli happy meal....hahaha
nasib baik anak aku laki.........hahahaha...no.2 macam nak laki gak...no. 3 gurl...hahaha baekkk punya plan....

nurulazham on 21 Disember 2010 11:03 PG berkata...

elyies : tulah pasal..geram sungguh!

ude:yeah..perancangan baek punya ye...belah hubby ko ramai lelaki ek? belah hubby aku ramai pompuan..tu yg terlebih sperm XX..kah kah...

Ieda Al-Habsyi on 21 Disember 2010 11:13 PG berkata...

mainan yg barbie tu memang comel :)

Izan Ishak on 21 Disember 2010 11:40 PG berkata...

nurul...nasib baiklah anak2 izan sume lelaki. so barbie mmg tak pernah tersenarailah wpun maknya ni pompuan. hehehe...

**dulu2 pernah tau kumpul bear mcD yang berpasang2 tu...masih ada sampai skrg kat umah mak~

midiaida on 21 Disember 2010 10:55 PTG berkata...

huhuh..x penah beli happy meal..;P tp rasenye mmg air milo..erm..

hihihi..da name gurl kan??..mmmg barbie jek laa menjadi perhatian..heheh..;D

K-Baby on 24 Disember 2010 6:37 PG berkata...

Salam Mommy,
Nak jemput join contest sempena perasmian blog, boleh menangi cute slogan tees untuk your little kid. Thanks ya :)
mykedaibaby.blogspot.com

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez