Isnin, 9 November 2009

Shrek Pillow deqna & Baby Carrier Sara dah sampaiiiii....

Dicatat oleh nurulazham di 11:46 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini

Gembira sungguh deqna bila shrek pillow dia da sampai..
mmg faberet anak2 aku cite shrek ni..
sampaikan dialog2 dia pun diorang boleh hapal..

Fifi punye dah sampai seblom raye aritu..
tapi dia punye Princess pillow..
maklumler...fifi tu kan ala2 ayu gitu...kena beli yg princess2..
jenuhla bawak sampai ke tepen raye aritu..

Utk Sara plak, ibu belikan baby carrier yg sgt2 simple n senang dibawa..
smlm dah try bawak gi shopping mall, sampai tertido sara..
(kire selesa la tu...hehe...)
kredit to lil twinkle yg tlh menjual kedua2 barang ini..hehe

ini kire cukai bulanan korangla utk ibu yek..
pantang ibu on9 cket, nampak yg berkenan..
'ibu...nak ni bu....'
sabau ajelah....

meh tgk gaya2 diorang membaca..
gaya jek lebih okeh! hehehh....


Pandai ke tu??


tgk fifi dgn gaya ayu nyeeerrr...


Sara plak nak bace..


Deqna ajar Sara bace..
~abaikan bilik yg bersepah tu yek..hehe


iye..iye..je sara ni la...


"Betul x bu bunyik ayat nih??"

Ahad, 8 November 2009

Baby in romper contest

Dicatat oleh nurulazham di 12:32 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini


Contest lagi..!! ~menyempat jektu..padahal nak tulih entry lagi tu..sabo jekla..
hehe..saje jek join, even xpenah menang,apa yg penting?? 'kerjasama....'..
thanks pada kakngah yg menganjurkan contest ni sempena besday anak bujangnya iaitu adeeb...
kakngah ader 3 anak bujang taw!! sy plak 3 anak dare...sedang elok lerr tu...haha....
lagi 1 jgn memain, kakngah jugak adalah tokei kedai taw!
ni la kedai kakngah tuu..
anak2 sy mmg sy suke pakaikan romper...
sbb nampak kemas n senang jek nak angkat budak tu (time baby)..
lagi pulak, xdela terboser jek perut..huhuhu...

sesape nak masuk, leh terjah sini..senang jek syarat2 dia..

Inilah baby sara bersama Lady Bugs rompernye.....






Iffah Maisarah binti Azizul Azham
5 Bulan ++
D.O.B : 23 Mei 2009

Syarat2 kakngah...
1. buat 1 n3 dengan tajuk 'baby in romper contest'
    Dah buat..;)

2. upload gambar baby anda yang beromper ittew
    okeh..udah..

3. baby harus la berusia 24 bulan ke bawah
    sudah tentu..Sara baru 5month++
    ( 23 Mei 2009)

4. bermula dari harini hingga 24 nov
    Hari ini bertarikh 8 Nov.. ekekekkk

5. nak jadi follower boleh.. tak nak pun takper
    I follow...

6. pastikan ada link me & kodai me sekali
    Ade dah kat atas tu...

7. juga di bloglist anda
    Ada dah...
   
8. tiada item 6 & 7 dikira disqualified
    dedua dah buat...

9. no votes, no slogan
   Chaiyok2!!...;)

10. dah siap, tinggalkan jejak di ruangan komen
      wokey!

11. last but not list, tepek banner di sidebar bersama-sama link yer..
     beressss....

Sabtu, 7 November 2009

Sara oh Sara...

Dicatat oleh nurulazham di 6:47 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Tadi tgh dok upload gambo2, tgk pic Sara mase umo sebulan dua..jauh betol beza..
mohle tgk...mmg x percaye pon ader..
Sara lahir kulit gelap..bukan Sara jek..malah Fifi n Deqna pon..
huhu...siap nurse yg check up tu tanye.."ayah baby ni kulit gelap ke?"..
eh...sampai ke situ plak tanye..
aku cakap "xla..cerah jugak (agaknye lerrr...)..sbb bese kalo gi kedai2 cina, mesti tokei kedai tu cakap cina ngan my syg nih..
kadang pelik gak la tgk baby2 org len sume putih merah jek..
anak aku jek merah gelap!! haha...
sian anak2 ibu...

Tapi betul kata org2 tua..
Kalo lahir gelap, dah beso cerah..
(Setakat ni, cerah jugakla fifi n deqna..xtau la akan datang camne..)
Tapi ada gak yg lahir putih merah and terus cerah sampai ke beso....
meh tgk gambo2 sara...
dari tecik sampai domok ni ha...

Sara dalam hari....(tecik jek kan....)


Baru 3 hari jenguk dunia...


Maseni tgh kuning..nampak kan kuning dia??...



1 month 4days..baru pas botakkan kepala...


Sehari lagik genap 2month..


Eid Mubarak...hehehe

Nak gi jalan2.. mmg habit dia senyum sambil jelir lidah..ampon yek kwn2..)


Santai2 dgn chipmunk cik ika dia...


Kat dagu tu bkan minyak dagu ye kwn2 ituler hobi dia..main air liur sendirik...


dengan kakak-kakak dia.... ibu syg sgt2 kat awak semua!!ummmuuuaahhh!!!

Samada anda2 sume percaya atau tidak..kat bawah ni, inilah pic Iffah Maisarah...
gelap kan??...bukan sbb xada pencahayaan ke hape okeh...pencahayaan sume cukup..heheheeee
huhuhu sian anak ibu...
buat Sara..ibu bukan nak malukan awak..
hehe..saje jek nak tunjuk kat sesape yg kata anak ibu gelap,exspecially nurse yg check up awak tu...
heheheeee...ampun yek misi....  





xpe..xpe...skrg anak ibu dah cerah, kan..
sbb minum susu ibu kot??hehehe....

Jumaat, 6 November 2009

CURIK-CURIK MASA..

Dicatat oleh nurulazham di 11:30 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Alahai...
terasa lama sesangat x update..
bukan xde bende nak di story mory kan..
tapi dgn keadaan yg on off-on off  balik BP ni la yg membuatkan tertangguh2 nak update..
la ni curik2 mase sementara adik ada kat umah..
so, 3 puteri2 beta tu bolehla main2 ape yg patut dgn mak cik dia tu haaa...

23hb lepas Sara genap 5month..
pegi timbang n cucuk sara..
berat sara now 8.5kg..haha...
mmg x larat nak dukung..
tapi disbbkan kakak2 dia dulu mmg saiz mcm tu..
kire dah biase la bw budak sesemangat itew..huhuhu....


Gambo2 Sara seblom gi Klinik


Disebabkan Sara dah pon 5month..
aku n my sayang decide nak khatankan skali budak domok nih..
nak tggu lama2 kang dah beso sgt plak budak nih..
mase sunat aritu pon, even baru 5mnth, nages cam ape..
sian baby Sara..huhuhu....
mase Fifi n Deqna sunat dulu, xnanges walau ckit pun..
baik betul budak 2 tu..
tapi dah beso, gadoh manjang...

Utk lepaskan hajat dah sunatkan Sara, my mum buatkan bubur putih bubur merah..
hehe..xtaula kalo belah luar johor panggil ape..
dan buat skali 'Bancak'an'...
haa..ni kalo sesape org Jawa, tau ler makna Bancak'an tu...
sebenonye, kalo yg real, buat makan2..letak dlm 1 dulang n panggil budak2 makan..
disebabkan kat taman my mum tu x banyak bebudak tecik, jadiknye org2 tua la yg makan..

Bubur Putih Bubur Merah


Bancak'an-jap jek abess..sbb makan berebut..haha



 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez