Jumaat, 4 September 2009

DISCHARGE DAY

Dicatat oleh nurulazham di 3:07 PTG
GAMBAR DEQNA SEPANJANG DI HOSPITAL PUTRA
Maafla entry kali ni sepatutnya dibuat pada 2hb lepas..
disebabkan xsempat nak menjengah blog, so entry ni dibuat pada hari ni..

Alhamdulilah selama 3 hari deqna di hospital, keadaan bertambah baik..dah nak makan, minum..
kiranya kami membuat keputusan yang tepat utk hantar deqna ke hospital..
sampai2 je hospital haritu, doc terus masuk air kat tgn deqna..
kesian tgk...
cucuk tangan belah kiri, urat kecik sgt, doc cucuk plak tangan kanan...
mmg sedih, tapi utk kebaikan deqna jugak...

lepas cucuk masuk air, terus tolak deqna ke wad..deqna terus tido keletihan gamaknye..
sepanjang 2 malam deqna kat sana, cuma 1 malam dia tido di wad..
selebihnya kami mintak permission utk balik umah..
sbb bila kat umah, dia jamah juga susu..
syukur sgt2 tgk dia dah boleh telan something at least susu...
kat hospital my syg yg jaga dia..
my syg bgtau, deqna tido xnyenyak..
kejap2 panggil 'ibu..ibu...adik nak ibu...'
aku plak malam tu x leh tido sampai 3am..
teringat kat deqna..
ape tidaknye...
sepanjang hidup dia mmg x pernah lekang dgn aku..
mase deliver sara pun aku x tido wad..
bersalin pagi n petang aku mintak balik...

bila bercerita dgn org yg deqna demam n kami hantar ke Putra Specialist, semua kat..
'memang patut pun ko pergi sana..'
bukan ape, bila dgr cerita org lain, hantar anak demam kat hospital kerajaan, pergi jam 2, pukul 4 xsentuh apa2 lagi..sebabnya hospital terlalu crowded dgn budak2 yg demam...lagi pulak dgn H1N1 lagi...
rasa syukur sgt2 bila my syg apply MAKSAK Medic Care..
kira FREE la dok hospital Putra tu..

kalo x, kitorang tgk, bayaran pendahuluan je RM1000...
By the way, thanks pada kawan2 yg SMS, tanya n doakan deqna....
thanks a lot....

7 ulasan on "DISCHARGE DAY"

Mummy_Sofea on 4 September 2009 4:43 PTG berkata...

alhamdulillah deqna da sihat..

mai a.k.a ibu leya on 4 September 2009 6:43 PTG berkata...

alhamdulillah.. anak akak dh sihat.. riso nengok anak2 demam..

nurul on 5 September 2009 6:31 PG berkata...

tq mummy sofea n ibu leya..
rasa seronok bila tgk deqna da pulih cam bese...

...cikisz... on 5 September 2009 6:58 PG berkata...

memag ok pun ata putra... nephew aku hr 2 anta sana cepat je doktor detect sakitnya... Bagi la orang yang kurang berkemampuan p gov hosp... baru la adil kan...

NURUL on 5 September 2009 8:45 PG berkata...

cikisz..
nurul pon pegi sbb ada Maksak Medic Care..
utk gov.staff mmg sgt2 membantu...
kalo pompuan lagi untung, deliver baby free jek utk 3 baby / 5 baby tah, x sure...

mekclya_chentamiey on 22 Jun 2010 1:59 PTG berkata...

@NURULyes~utk ahli wanita boleh delivery 5 time~dpt elaun rm500~i sokong ~

http://gsr2u.com.my/harfiza on 24 Jun 2014 12:56 PTG berkata...

mohon saya share link pengalaman anda. tq.

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez