Isnin, 31 Ogos 2009

Deqna admitted to ward today....

Dicatat oleh nurulazham di 2:32 PTG
Deqna pagi ni kena tahan wad..
we all decide hantar ke Hospital Putra Batu Pahat..
bukan xnak bawa hospital k'jaan, tapi memandangkan kondisi deqna sgt2 lemah..
we all nak yang terbaik buat deqna..
hati ibu mana yg xsedih..
deqna dah 4 hari demam..jumaat dah bawa ke klinik..
tapi masetu dia sihat lagi..
boleh lompat2 lagi..
almaklumlah..dlm family dialah yg paling riang skali..
start smlm dia dah xboleh makan..susu pun xjamah.."xsedap...."
itu je yg keluar dr mulut dia bila kitorang offer susu..
sedih betul...
ibu  :  adik nak makan..?
deqna : x nak...
ibu  :  nak susu?
deqna  : xnak..xsedap...
bayangkan at 3:15am smlm dia kejut...
deqna  :  ayah..ayah...adik nak milo....
dgn nada sayu sgt...
my syg terus bangun buatkan milo...
masetu ok lagi...
tiba kemuncak masa berbuka semalam, dia mintak honey dew, bila dia gigit n telan, dia keluarkan balik n terus menangis tekup muka kat lantai...
deqna : sakit...sakit...
aku terus peluk dia...kesian anak ibu...dia x pernah2 jadi mcm ni...
pagi tadi dia kejut lagi, tapi x sedar jam brp..
deqna  :  ibu, adik nak milo..buat ibu..buat...
ibu  :  kejap ye dik..adik tido dulu, nanti ibu kejut adik...
niat nak bangun n buatkan time sahur nanti...
xlama lps tu jam 4:30am...
deqna  :  ibu..adik nak milo ibu..buat ibu...
ibu  :  kejap ye dik..jap je lagi.. (ngantuk yg teramat ekceli, mlm pun tido lewat sbb nak jaga dia)
deqna  :  ayah..adik nak milo...
my syg : ok..ok..ayah buat ye syg....
then my syg dukung dia pergi dapur, buatkan milo..
xsempat apa2 dia dah sambar cawan, terus minum, then terus dia batuk2...dia kata sakit...sakit...
my syg bawa balik ke bilik n my syg menangis tgk adik mcm tu....
aku terus bangun n siapkan lauk utk sahur..
deqna ada sekali time sahur tu..
tapi badan dia lemah sesangat..mata kuyu je...
dia tertido mase sahur tu, angkat dia masuk bilik, n sambung tido lagi..
tiba2 pagi kul 9:00am, deqna kejut...
deqna  :  ibu..nah ibu...
nurul : ape ni dik??
dia bagi gigitan chocolate yg dia kunyah n xdpt telan..
aku terus bangun n terkejut dia bw 1 bar chocolate dr peti ais..
aku tanya my syg..
nurul : abg amik coklat utk adik ke?
my syg  : tak de..
bayangkanlah....dia sbnrnya tersangat2 lapar..n sgt2 berdikari sampai boleh ambil sendiri coklat walaupun dlm keadaan yg sgt lemah...aku terus menangis..menangis..dan menangis....
dan waktu tu jugak kitorang buat keputusan nak hantar deqna masuk wad...

okla..nak gi putra lawat adik...
to all my fren...
please pray 4 my daughter.....

2 ulasan on "Deqna admitted to ward today...."

NURADILLA AZIZAN on 31 Ogos 2009 7:13 PTG berkata...

nurul, dilla doakan deqna cpt sembuh yer..jgn sedih2...t.care dear

NURUL on 1 September 2009 11:46 PG berkata...

tq dilla..

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez