Ahad, 31 Oktober 2010

Sticky Mode : Click2 Giveaway..!!

Dicatat oleh nurulazham di 8:14 PTG 9 ulasan Pautan pada catatan ini






Nak menang sesuatu dari saya??
Mudah saja.. klik banner diatas, tinggalkan diruangan komen dengan menulis...

"Saya dah klik banner!!" 

apa jua komen yang telah menunjukkan anda telah klik banner tersebut..
(yang penting kena tulis kat ruangan komen, senang saya nak kira nanti.. ;) )



# Klik seberapa banyak yang korang termampu..nak klik sekali dalam sejam or sehari sekali pon boleh..asalkan, lepas klik, tinggalkan jejak di ruangan komen entry ni ye....

# Pemenang akan dikira berdasarkan komen yang terbanyak yang telah ditinggalkan di entry ni...
giveaway ni berlangsung bermula hari ini sehingga 31 Oktober 2010.


* Hanya satu sahaja hadiah yang disediakan..dan hadiah tambahan akan diberi kepada pemenang tersebut sekiranya Nurul Azham's Family terpilih sebagai TOP REFERRER contest Si Comel Berhari Raya tersebut.

Khamis, 28 Oktober 2010

Kalau berkenan, sila terjah....

Dicatat oleh nurulazham di 2:05 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
http://3.bp.blogspot.com/_mM9qUBX7RIQ/TLzQY21hkGI/AAAAAAAAGYo/CPGLbsdOwss/s1600/pTRU1-6416201dt.jpg 







Jumaat, 22 Oktober 2010

Sumber Dari Email : Hi...Girls.. ....Take care.

Dicatat oleh nurulazham di 10:20 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Hi...Girls.. ....Take care.


Semalam, saya sampai ke ofis agak awal. Jadi saya

duduk dululah dalam kereta sambil mendengar lagu.
Tiba-tiba, terkejut saya apabila ternampak kereta
peronda polis berhenti dibelakang saya. Dengan penuh
gaya , seorang polisi datang ke arah saya.

"Selamat Pagi, Cik Kak.."
"Errr selamat pagi"..jawab saya, dengan nada yang
terkejut. Tahu yang saya nampak panik, polisi tu
tersenyum sambil berkata:

" Selalu ke ofis, memandu sorang diri ke?"..

"Errr.. ya, saya sorang je. Apahal Encik..?"
"Beginilah, saya cuma nak menasihatkan awak saja.
Awak tak buat kesalahan apa-apa, jangan takut.
Cuma...macam yang kita semua tahu, sekarang
banyak betul berlaku gejala ragut, rogol, cederakan,
bunuh..berlaku kepada wanita. Orang-orang yang
tak sihat ni, selalunya akan perhatikan dulu mangsa
mereka, beberapa hari sebelum dia nak menggana
s".

"Saya nasihatkan awak, jangan terlalu menghias
kereta yang boleh menggambarkan sesebuah kereta
kepunyaan wanita. Kalau boleh, anak-anak patung
dan bunga-bunga, jangan diletak didalam kereta.
Biar 'mereka' susah nak membezakan kereta lelaki
dan kereta wanita. Lagipun hiasan anak-anak patung
ni memang menjadi pemikat kepada mereka-mereka
yang suka bersembunyi dicelah kereta, terutamanya
dikompleks-kompleks beli-belah untuk mencari mangsa.
Sebab mereka tahu, hanya wanita saja yang suka
menghias kereta dengan anak patung nih
".

"Banyak kes ragut di tempat parking, mendapati
penjenayah berada ditepi kereta mangsa, beberapa
minit, sebelum mangsa sampai.. Dan salah satu cara
mereka nak tahu kereta tu milik wanita atau lelaki,
ialah melalui keadaan dan rupa dalaman kereta itu.
Jadi berhati-hatilah, jaga diri baik-baik".

kata polisi itu lagi sebelum berlalu.
"Terima Kasih encik.." jawab saya, bertambah-tambah
pucat. Errrrrrrr... . betul jugak. Tiba-tiba terus
perasaan takut menjelma.Sebelum ni tak ada pulak.
Memang tak terfikir saya sebelum ni, yang hiasan
kereta juga mengundang bahaya. Hmmmm... nampaknya
Hello Kitty, Pooh dan kawan-kawannya tak boleh
lagi berjalan-jalan bersama Kancil saya. Kena duduk
kat rumah aje.

Moral of the story:
Hiasan kereta bukan saja menarik kanak-kanak, tetapi juga menarik
penjenayah!!
-> Kepada semua pemandu wanita, JAGA DIRI!! Tolong sebarkan kepada yang
tersayang




Khamis, 21 Oktober 2010

ISTERI-ISTERI SENTIASA DARA....?

Dicatat oleh nurulazham di 3:34 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini
Haa...
ada petuanya...


PETUA DARI Dr. Fatimah Az-Zahra
Ustazah menurunkan petua untuk kaum ibu menjaga diri agar sentiasa jadi macam 'abqaro' menurut ayat di dalam Surah al-Waqiah.
('Abqaro' ini bermaksud perawan yang sentiasa menjadi perawan) Ayat ini elok untuk diamalkan setiap hari oleh kaum ibu untuk menjaga kesihatan luar dan dalam.


Caranya: 
Lepas solat Isya', ambil air segelas, baca Al-Fatihah sekali, Ayatul Qursi sekali dan Surah Al-Waqiah ayat 35-38 sebanyak 7 kali. Tiup dalam air dan minum. Niat dlm hati utk menjaga kecantikan diri & utk kebahagiaan rumahtangga.

Makna surah Al-Waqiah ayat 35-38:
(56.35) Sesungguhnya Kami telah menciptakan isteri-isteri mereka dengan ciptaan istimewa,
(56.36) Serta Kami jadikan mereka sentiasa dara (yang tidak pernah disentuh),
(56.37) Yang tetap mencintai jodohnya, serta yang sebaya umurnya,
(56.38) (Semuanya itu disediakan) bagi puak kanan.

Thanks for sharing the info and credit to : Myza



"~~The Way They Sleep Giveaway~~"

Dicatat oleh nurulazham di 11:09 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini


Tarikh:11 oct hingga 30oct (12midnite)
 
Klik SINI atau Banner di atas untuk join
 
 
 


....but this is the way Fifi, Deqna and Sara sleep ^___^


Syarat2 penyertaan:-

1- Be my follower -DONE
 
2- Buat satu entry bergambar anak anda sedang tido - DONE
*Disebabkan penganjur tidak mensyaratkan  kepada seorang anak sahaja, maka saya telah memasukkan ketiga tiga anak saya sekali gus..muahahahaa...
gila kuasa tak??

3-cerita skit pasal style tdo anak anda tu
Mereka tidur memandang arah yang sama, juga membengkok kaki yang sama..
tak tahulah pulak jika mimpi mereka pun sama..hehehee

4- jgn lupa letak banner kt tepi side bar blog anda yg cantik tu ye - DONE

5-tinggalkan komen kt entry- DONE



Rabu, 20 Oktober 2010

Award Hari Ini dan Award-award Yang Tertangguh~

Dicatat oleh nurulazham di 12:01 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Hari ni saya dapat 2 award.. memang dah jadi kebiasaannya, bila dapat award, bukan berdesup terus buat entry penghargaan, tapi saya peram dulu..(disebabkan mood membuat entry tak datang datang..haihhh)
so, bila dapat dua award hari ni, nampak gaya kena masukkan sekali gus untuk award award yang tertangguh...jom lah layan award award saya ni...


bila nampak award award ni, rasa macam no meaning..tapi inilah perangsang untuk terus mencari kawan, menulis entry, dan bermacam macam lagi lah...even menulis blog ni sekadar suka suki aje..hahahaaa....


huuhu...perasan tak, saya dah lama tak update cerita ceriti saya dan anak anak?? ini adalah kerana....kamera saya dua dua dah rosak..merajuk agaknya sebab saya buat entry INI...padan muko ekau, nurul oiii....


eh, melalut sampai ke laut sudah saya ni..jom la layan award award tu...


Hari ini punya award:


Thank to JAYNE.. ^___^
 



Thanks to F33Z- Hafizah ^___^
# Erk..blogger harapankah akak nih??hehehee~



Award award yang dah lama terhutang untuk dibuat entry...
ampun ye kengkawan~~


Thanks to : Eily (Mama Dhiya) ^___^
eily pon friendly jugak...suke kawan ngan eily!hehehe



Thanks to Lina ^___^




Isnin, 18 Oktober 2010

SIDS (Sudden Infant Death Syndrome)

Dicatat oleh nurulazham di 11:00 PTG 3 ulasan Pautan pada catatan ini

sleep baby

 Tiba tiba nak tulis entry pasal SIDS pulak..
sebab tadi baru post entry baru kat Nurul Azham's Shoppe (sleeping bag)
cari cari artikel tentang SIDS..kebanyakkannya dalam english..so, ni dapat dalam malay version...
pernah dengar kan pasal SIDS ni? selalunya bila terjaga dari tidur, mesti tengok dada anak anak dulu..bernafas ke tidak...takut seh....saya tahu tentang SIDS ni masa pregnant Deqna..disebabkan salah satu penyebab SIDS ni adalah 'selimut', maka saya telah membelikan Deqna Sleeping Bag (guna masa baby jek..sekarang ni memang tak ada nya dia nak pakai selimut bagai~

Jom baca apa itu SIDS.....

Giveaway Kiszydolls

Dicatat oleh nurulazham di 4:43 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Untuk Kisz, akak nak masuk kategori...
***kategori 1 = kategori untuk ibu2(untuk anak2 kcik mereka)
 

Haaa...
nak la tu??
.
.
.
comel kan??
gerammmm je tengok~

kalau nak join giveaway ni, jom ke SINI

 

Why bras are lettered with A,B,C,D??

Dicatat oleh nurulazham di 9:40 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini


See how the letters are actually used to define bra sizes ??



Hand holding a magnifying glass 

Here are the answer....













 

 

Ahad, 17 Oktober 2010

Tutorial : Mari belajar membuat emoticon....

Dicatat oleh nurulazham di 2:55 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Bosan kan bila chat di facebook tanpa menggunakan emoticon..?
jom belajar beberapa shortkey untuk emoticon di ruanga chat di facebook...





Kredit to : IsmailNoh (IN)



Sabtu, 16 Oktober 2010

Gaya Si Comel Berhari Raya

Dicatat oleh nurulazham di 2:27 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini





Klik Banner Di atas Untuk Maklumat Lanjut!!!


Contest ini dianjurkan oleh :
dan  




Si Comel  itu adalah....


Nama Anak : Iffah Maisarah binti Azizul Azham
Umur Anak : 1 Tahun 5 Bulan




Penaja Bersama :







babyruffkins





   















Powered by BannerFans.com











 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez