Khamis, 31 Disember 2009

Dah Selamat Berpindah Randah.....

Dicatat oleh nurulazham di 10:35 PG
Alhamdulilah..dah selamat mengangkut barang2 dr umah bt.pahat ke yong peng..selang sebuah umah jek ngan umah mak..hehe...kire nanti kalo nak makan boleh jerit jek..'lauk!! lauk!!'...siot jek aku ni...
mmg kerja2 yg memenatkan berpindah ni..dgn barang2 yg beso2 dan agak BERAT!!..adusss...mmg sakit pinggang dibuatnya...mujurla barang2 dah siap packing ckit2 dari awal taun haritu....(mmg akan melalui saat2 ini selang 2/3 tahun....xnak ikot pindah memana lg bole x bang??..hahaha...)


mesti ada yg tertanye2..apsal pindah yong peng plak?husband keje kat kota tinggi? selang sebuah umah plak tu ngan umah mak?? huhu..soklan2 yg kami dah dengar sejak awal taun..nak menjawab dah jenuh..
ok, sebab2nya ialah...pertama:.aku ada lesen kelas F..so, kalo ikot pindah ke kota, takot nnt ada yg mengadu plak..'aik!badan kat kota..nyawa kat batu pahat??' x pasal2 kene black list kang..dahla skang mmg kelas F nak dikurangkan...n dah dibekukan pun..nak renew skang pun dah agak mcm2 karenah yg diorang nak..nak kena pegi kursusla..nak gambo ofis la..memacam la...sebab kedua:anak2 aku sume kecik lagi..my syg takot if ada apa2 hal jadik, dahla jauh dari dia kan...tu yg nak cari umah sewa dekat2 ngan mak...sbb ketiga: tetiba dapat tau ada umah nak disewa di taman umah mak ni...n luckly, selang sebuah umah jek!!lucky x aku??lucky x??hehe...sbb keempat:almaklum jelah, bila jadik engineer ni, mmg kene pindah randah kan...so, if lepas ni my syg pindah ke kluang pun, still dekat lagi ngan ypeng...pindah muar pun, dekat lagi ngan ypeng..pindah bt.pahat pun, lagi dkt dgn ypeng....kalo nak pindah LUAR johor jek perlu difikirkan semula...huhuhu..... (i'm sick of this part!! <---penat woooo....barang2 banyak luka2..especially perabut....huhuhu.....)


nak upload gambo2 pindah, tapi yg tensennye ntah mana letak usb memory card reader utk camera tu....dgn charger2 skali...ntah masuk dalam kotak mana tah..nak bukak satu2 mmg jenuh..tapi nak kena carik gak..sbb esok nak gi TBR..hehehe....baru ni nak ajak anak2 makan angin...selama ni dok ulang alik yong peng-batu pahat jek...ni baru nak release tension ckit....best x, 3h2m rm250??best kan??private apartment....kalo x mana dapat time new year camni...


Fifi plak isnin depan da nak sekolah..decide hantar kat TBK Perpaduan jek..memula mcm nak hantar kat Q-Dees, tapi bila pikir2 balik..fifi ni dahla agak 'menjeng' ckit..takot dia xboleh biasakan diri dgn budak2 cina exspecially...dgn budak  melayu pun susah nak bercampur...lagi dgn bebudak lain...kena take time dulu baru dia boleh masuk ckit dgn budak2 ni....tapi nampak Fifi mcm excited nak sekolah..barang2 sekolah dia pun belum sepenuhnya kitorang cari..daftar last minute, gitulah jadinye...sbb baru kelmarin cikgu Perpaduan tu ada..dok pergila ulang alik seblom ni, aritu dpt tau diorang mengemas2 sekolah, terus pegi n dapat jugak tempat..tapi belah petang (1pm-5pm)..mujur lagi!sbb fifi mmg bangun lambat selalunya....


dok sibuk2 melayan karenah Fifi, Dina plak sibuk2 nak school gak...'adik nak school...'asyik cakap camtu ajer..sampai akak cakap..'silap2 yg patutnya pergi sekolah xpergi, yg patutnya xpergi, pergi..' <----paham x ayat nih?hehehe...

lagi 1, kalo tgk blog ni, da mcm blog 'contest' dah...haha...bukan ape..bila balik bt.pahat selalunya, xsempat nak membuat entry...baca dulu blog2 korang...seronok bace...abes..kalo aku ader 500 follower, memasing masuk 1 contest..x ke 500 contest aku nak masuk??hahaha.....(perasan 500 follower..20 pon x sampai lagi!!)..ala...tu kira ayat penyedap jek...kang ada yg perli2 aku kat blog dia kang...


aku mmg menyampah la kan..bila nak menulis blog jek, berpandukan org lain punye penulisan kat blog..pastu perli2..adusss.....rilexla beb....kita semua ada 1001 cerita utk dikongsi....lagi2 ibu yg mcm aku ni...mesti nak cerita pasal anak..pasal hubby..karenah anak...apa yg kita buat utk anak..apa yg anak2 buat untuk kita..betol x...yg paling dasyat bila ada yg mengutuk anak kita plak tu!!dah bbrapa blog yg aku baca mmg 'hangin' bila ada org mangata anak dia....yup, betul!!kita sbg ibu mmg terasa bila org dok mengata anak kita!!org yg xde anak jek x tau btp seronoknya ada n melayan anak2 ni....


oppss...terlebih sudah!biorla kan...asalkan dia bahagia...
nak balik umah jap, selongkar2 carik charger n usb..
ni bukan gune streamyx sendiri..
menumpang adib punye 'berok band'...
dia tgh tido lagi tu..baik melayan bace entry2 kengkawan n curik2 mase menulis...


da...
till finger meet keyboard again..
(diadaptasi dari ayat 'till pen meet paper again..)
kih..kih..kih....






nurul
~mom of 3 princesses~

1 ulasan on "Dah Selamat Berpindah Randah....."

Afne on 1 Januari 2010 6:34 PTG berkata...

seronoknya dh dkt ngan mak. sng skit ada yg tlg tgk2 kan korg.

sabo je la bai.. kutuk2 kita suka cerita psl ni akak dh lalui dh. tak sangka muka senyum selalu tanya psl anak kita tp niat buruk. pastu gebang kt org ckp kita suka cerita psl anak. apa motif dia? sbb dia lom pernah beranak. bila dh ada sorg, asik cerita psl anak plak kan.

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez