Rabu, 30 Mac 2011

Selamat Datang : Tommee Tippee

Dicatat oleh nurulazham di 3:10 PTG 10 ulasan Pautan pada catatan ini

  "Gadget" terbaru anak anak ibu...ibu beli online, sebotol RM20..ini semua setelah menyedari betapa bahayanya botol susu BPA....setelah dicongak congak...mula mula ayah suggest beli botol kaca...ibu pun bagitau ada botol Weego. which is ada lapisan getah pada botol utk elakkan botol dari pecah sekiranya berlaku adegan hempas menghempas oleh anak anak ibu...jadi, setelah dirisik risik...harga sebotol Weego mencecah RM 65 sebotol untuk 9oz. kalau beli 3 pun tak ada less okeyyhh!...maka, jika membelinya dalam 3 botol + postage..akan menjadi RM 2++...so, ibu bagitau ayah...kita beli yang lain ajelah...lagi pun Weego Bottle tu x ada wide neck..ibu suka wide neck  sebab senang nak masukkan susu...tak 'kecah kecah'...


Sebelum ni anak anak ibu guna botol Avent...so far okaylah kan....so, bila Avent kata semak kotak dia samada botol tu ada BPA or "BPA Free", sekali ibu tengok kotak dia, tak ada pun tulis "BPA Free". Rupanya tak semua botol Avent yang "BPA Free". Mujur ibu belum buang kotak tu. Akibat dari itu, ibu mula godeh godeh Mudah.my, jumpa botol Tommee Tippee ni...siap ada 3 colors...ibu terus order tiga tiga colors...Fifi - Pink, Deqna - Biru, Sara- white...tapi, bila barang dah sampai semalam, ibu bagi anak anak ibu mengikut skim warna yang ibu dah tetapkan sendiri tu... know what..? Sara dapat yang white, terus dia jatuhkan dari tangan dia dan start muncung....heheeheee.....rupanya Sara dah berkenan dengan botol PINK!..
Ibu cakap elok elok kat Fifi, bagitau dia, "kakak dah sekolah kan..kakak baik...bagi Sara warna pink la ye...."...dia terus bagi.. :)....walaupun Fifi dah 6 tahun, dia tetap minum susu dengan botol.maybe tahun depan baru nak bagi dia guna cawan.....sebab kalau minum guna cawan, memang tak masuk lah kat tekak Fifi tu....


jadi, kesimpulannya..untuk ketiga tiga botol ni, jumlah yang perlu dibayar ialah RM 60+ RM6 poslaju. kalau beli Weego Bottle, RM 65 untuk botol saja, belum masuk pos... :) bijak tak pilihan ibu....tapi, bagi yang baru ada anak sorang tu, untuk nampak anak comel bergaya bila menyusu, bolehla ye membeli Weego bottle tu...really worth it!.....






Khamis, 17 Mac 2011

Alhamdulilah...rezeki berpihak pada Deqna!

Dicatat oleh nurulazham di 10:24 PG 10 ulasan Pautan pada catatan ini
Semalam, bangun pagi pagi terus mengadap Facebook, macam nak tahu result SPM pulak..pastu, nampak Friso update ini...

http://on.fb.me/FlauntItWinners

Ibu terus klik link yang dia bagi tu....sementara tunggu dia loading...(tak tahulah kenapa Facebook agak lembab sejak akhir akhir ni...yang peliknya Facebook je tu....)....ibu terkejut bila.......


OMG! siyes tak sangka...! memanglah keinginan nak menang tu ada, tapi bila tgk contestant lain, ada juga pic yang best (sebab tema dia Flaunt It Moment) so, ibu target chinese yang main bubble dengan anak dia yang menang....memang rasa terkejut sangat and ibu bersyukur dengan kemenangan ni....


Actually ibu cuma target nak dapat conso je..jadikla kan..sebab tu ibu nak sangat jadi Top 11th...ibu pun taklah teruk sangat meraih undi...agak agak tersasar nak jatuh tempat ke-12, ibu sibuklah mengundi sana sini, then agak agak dah masuk top 11 balik, ibu rilex...heheheeee...


Yang pastinya, ibu berterima kasih buat Catlina yang telah memberikan capture yang menarik untuk kedua dua insan yang ibu sayang kat pic tu..u did a good job, cat!


Untuk adik beradik ibu yang dengan rela hatinya memberi password diorang untuk ibu meraih undi, korang memang the best! Cayalah...! ***hadiah belum dapat, dah sibuk suh open table eh korang!..haihhhh.....



Juga ibu ingin mengucapkan bebanyak terima kasih buat sesiapa sahaja yang sudi mengundi Deqna tempohari...terutamanya semua peserta Vote For Deqna...terima kasih banyak banyak....walaupun cuma 1 vote, ia sangat sangat berharga!


Tahniah juga buat peserta peserta lain...!


Ada antara peserta peserta yang menang tu, ibu tukar vote setiap hari tau, iye...setiap hari....termasuk yang dapat GP utk Flaunt Your Bumb!..masing masing dah mengeluh kepenatan sebab sepatutnya tarikh tutup contest ni pada 28 Januari, tapi telah dianjakkan sehingga 28 Febuari...sebenarnya ibu dah give up jugak, tapi alang alang mase tu dah naik ke top 5, ibu gagahkan jugak mengundi...siap suh ayah amik broadband, untuk ibu meraih undi sepanjang raya cina aritu...(kami balik ke Taiping sepanjang cuti tu)...jangan tak tahu, sehari tak mengundi, dah boleh jatuh 2-3 ke bawah.....so, bila ibu dah jatuh ke no.10, ibu just maintainkan kedudukan tu aje....penat dah meraih undi.... :).. Alhamdulilah...ianya berbaloi!



Ada satu lagi kemenang sebenarnya yang ibu belum update...agak basi ye...tapi, nak cerita jugak! nanti ibu update lagi.. :)buat pemenang2 Vote For Deqna, ibu akan usahakan menghantar hadiah kamu semua dalam minggu ni...agak busy ibu ni setiap hujung minggu...bukan apa, form untuk courier tu dah kehabisan sebenarnya...so, memang kena pergi ke Batu Pahat jugak untuk meng-kurier hadiah2 tersebut....maaf ya...akan diupdate kemudian jika hadiah2 tersebut sudah di pos....


Isnin, 14 Mac 2011

Entry Melekat sehingga 14 Mac : Undi untuk ibu pulak.....

Dicatat oleh nurulazham di 9:38 PG 3 ulasan Pautan pada catatan ini
Ibu nak minta jasa baik kawan kawan ibu untuk 'LIKE' kat contest ni pula ye...Appreciate your help and undian korang amat berharga untuk ibu...coz every vote are count in!


Foto : 21 Nurul Azham


1. KLIK Pertama LIKE di : SINI
2. KLIK Kedua LIKE di : SINI




Sabtu, 5 Mac 2011

Red Tutu Skirt For Sale......

Dicatat oleh nurulazham di 5:29 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini




Red Tutu Skirt For Sale
Size 80 (0-12mth) can wear up to 18month
Reason to sale : silap saiz...huhuhuuu....
Price : RM 50 with poslaju (For Peninsular)

*** Sangat cantik utk sesi fotografi baby girl !
***SMS to 0177220782



COMELLOTE NEW BORN CONTEST by Amieylee & Iedaremy

Dicatat oleh nurulazham di 5:11 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Penganjur : Amieylee




Nama Ibu : Nurul Baizura Basrudin
Nama Anak : Iffah Maisarah binti Azizul Azham
Umur Sekarang : 1 tahun 9 bulan (D.O.B : 23 May 2009)
Umur dalam gambar : 18 hari


Rabu, 2 Mac 2011

As Promised : Winner of categori B (Vote For Deqna)

Dicatat oleh nurulazham di 9:24 PG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
 
En. Random kata, dialah pemenangnya...
Who is the lucky no.4??

 
 
Congrats again!!! Ibu buat ni dari semalam lagi (lepas buat entry 3 pemenang pengundi terbanyak).
Jadi, untuk semua pemenang, sila emailkan ibu :
Nama Penuh, Alamat serta No.Phone korang ke:

nurbai_1718@yahoo.com.my

Selasa, 1 Mac 2011

Berakhir sudah : Vote For Deqna

Dicatat oleh nurulazham di 10:34 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Fuhh...
lega rasanya bila mulai dari hari ni tak perlu lagi nak bertungkus lumus meraih undi untuk anak...
lega banyak rasanya...ibu xsempat tengok tengah malam semalam..tapi, rasanya dapat juga masuk Top 10! sebab undian ibu dah 3k, dan bawah ibu pulak 2.5k...

Thanks to all friend yang terlibat secara langsung (yang masuk contest) ataupun yang terlibat secara tak langsung...setiap undian korang amatlah berharga..!


So....rasanya siapa yang dapat top 3 in voting tu dah berbunga bunga kot hatinya..hehehee...boleh check kat sini:

 3 Winner :

Thanks a lot coz bersusah payah votes untuk Deqna tersenarai dalam Top 10 untuk contest ni.... 
untuk Ieyza juga, siap suruh kawan kawan votes Deqna..thanks a lot!!!


Tapi untuk kategori B, ibu akan umumkan kemudian...disebabkan 3 nama di atas adalah pemenang bagi kategori A, maka ibu disqualified mereka untuk Kategori B ye... sedih jugakla coz x ramai pun yang join untuk kategori B..sbb cuma buat entry kat blog je..punyalah senang! tapi, tak pe jugak..besar sikit harapan peserta peserta yang ciput tu.. :)


Peserta Kategori B:
 
 
Maka, hanya 8 orang sahaja yang akan layak dipilih untuk Random.Org
Nantikan keputusannya nanti!

 
ingat nombor masing masing ya..!
will be back soon...yes, very soon!

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez