Isnin, 28 Februari 2011

VOTE AND WIN! Vote For Deqna...help her to be top 11th in this Contest!

Dicatat oleh nurulazham di 12:18 PTG 140 ulasan Pautan pada catatan ini


**Picture credit to KedaiGambarKami

Ahad, 27 Februari 2011

Brilliant Homestay ~ The Best rest For Your Holiday....

Dicatat oleh nurulazham di 3:35 PTG 23 ulasan Pautan pada catatan ini
.



* * * * * * * * *

Brilliant Homestay

The first of its kind in Kota Damansara. A guarded and gated paradise where nature awaits at your door well planned community in thecradle of Mother Nature.Embrace  yourself in the beauty of D,rimba home resort. Surrounded by approximately 1000 acres of lush,greenbotanical  gardens. D,rimba home resort is a creation in harmony with the natural contour of forest land.Beside Selangor Polo club,close to Mutiara Damansara (Damasara Triangle).IKEA,THE CURVE, IKANO POWER CENTRE,  ONE UTAMA.


Type Accommodation
-Home Resort Apartment
Room 1Masterbedroom+2Bedroom
-Masterbedroom (Kingsizebed)
-Bedroom A (Double Bed)
-Bedroom B (Double Bed)
Room Facilities
-Basic Tv
-Dvd System
-Chiller and freezer
-Aircond
-Water Heater,shower pump
Recreational Facilities
-Jogging track on the grounds and Gardens
-Children playground equipment Garden
-Freshwater swimming pool and whirlpool
-Restaurant
Location
Kota Damansara,Petaling Jaya Selangor Malaysia


What's so special about this Brilliant Homestay??

 
and...
can also join the Brilliant Homestay's Affiliate Programme!!!
*** Upcoming contest is only for agent (by sign up the affiliate programme). the contest will start as soon as possible. Hurry Up...sign up your Affiliate Programme today!!!


Last but not least :

i need ur 'LIKE' here...
it's my pleasure if u can click 'LIKE' even for 1 click...

*** But, please...do not SPAM me your contest link there...if u need my vote, PM me only.. :)
LOVE you all my readers..!!!!!


Foto : 21 Nurul Azham

1. KLIK Pertama LIKE di : SINI
2. KLIK Kedua LIKE di : SINI


Sejak join contest yang perlu meraih undi ni, barulah tau betapa berharganya undian korang... memang agak tebal muka nak meraih undi..tapi, alang alang dah join contest, mesti diteruskan juga....sebab itulah salah satu syarat untuk MENANG!Jadi, untuk sesiapa yang memerlukan undi tu, bgtau je....drop kat shoutbox pun xpe...sbb ibu tau perasaan korang... :)



Khamis, 24 Februari 2011

MAD - RM42 for a 45-minute Outdoor Portraiture session + One FREE 8R Photo + One FREE Photo CD by DFChannel Photography

Dicatat oleh nurulazham di 3:57 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
RM42 instead of RM135 for a 45-minute Outdoor Portraiture session + One FREE 8R Photo + One FREE Photo CD by DFChannel Photography Pose, snap, pose, snap! Get your pictures taken by a professional photographer. Take your pick, round up your contacts and get shot at scenic bridge view of Putrajaya, among the hive of activities of Tasik Shah Alam and amidst the sound of birds chirping, flying over you at Taman Tasik Perdana.


For more info, click the link below:

RM42 for a 45-minute Outdoor Portraiture Session



Selasa, 22 Februari 2011

Homemade Cheezy Wedges ~ dengan adanya serbuk jalapeno cheese, boleh makan sepuas puas hatinya sebijik macam KFC punya!

Dicatat oleh nurulazham di 10:51 PG 6 ulasan Pautan pada catatan ini
Ehh...berapa punya panjang daa tajuk....

Hari ni ibu nak cerita pasal masak memasak..eceh..baru fes taim ibu blog pasal masakan kan?? sebelum ni banyak amik pic je, tapi tak sempat di-blog-kan....oleh kerana ini adalah entry khas untuk Wanie (tokey Jalapeno Cheese), so terpaksa lah ibu blog kan..hehehe...


Memula, apa yang kita perlukan adalah kentang ye...ibu guna US Potato (agak lembut sikit..no need to rebus dulu kentang ni..).. tapi bagi ibu, kentang ni sesuai untuk buat wedges je..kalau masuk sekali ngan sup ayam, tak sedap langsung...sbb dia macam muai sangat...




Ini lah rupa kentangnya...
ibu tak buang kulit pun..
dengan syarat, basuh bersih bersih dulu ye..
tapi terpulanglah..nak buang kulit pun boleh..





Potong ikut bentuk macam wedges KFC...




Sediakan telur dan campuran tepung beras+rempah kari+garam
Actually, kalau ikut resepi Wani, dia letak macam macam kat campuran tepung tu..
tapi ibu letak serbuk kari+garam je..




Lepas tu, macam biasalah..
celup kat telur dulu, baru golek golek kat tepung...





Sedia untuk digoreng~




So, sementara tunggu kentang ni masak,
ibu sediakan bahan terpenting untuk cheezy wedges nih!




Inilah rupe jalapeno cheese yang ibu beli dari Wani..




Ibu bancuh 1/4 cawan je.
dah cukup untuk kentang kentang yang banyak tu...
Wanie kata kalau bancuh 1 cawan, maunya boleh buat kenduri 1 taman...






Walla...inilah hasilnya........
tengok je dah sedap, kan??
apatah lagi bila makan berebut rebut dengan ayah n anak anak..!



Berminat nak dapatkan serbuk Jalapeno Cheese ni??
Hubungi Wanie ye..

AMARAN...!jangan buat resepi ni waktu anak anak sedang tidur..tak pasal pasal karang anak bangun tido, nampak cheezy wedges ni, terus dia jerit.."Ibu...kenapa pegi KFC tak ajak???" LOL

Isnin, 14 Februari 2011

TOTE BOUTIQUE'S GIVEAWAY

Dicatat oleh nurulazham di 3:55 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
------------@-------------


Period : 10/2/2011 - 28/2/2011
- 4 pemenang bertuah akan memenangi
:. 1 passport sleeve, 1 coin Purse & RM30 Tote boutique voucher
(setiap pemenang)


Rabu, 9 Februari 2011

CONTEST CUTE SPECKY WOW!!!

Dicatat oleh nurulazham di 7:53 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

Tarikh Tutup : 12 Feb 2011

Nak Join??
Sila klik banner!



Saya TAG :
Huda Banny
Kak Afne

Selasa, 8 Februari 2011

Jom main kira kira : Apa yang aneh pada 2011 ni??

Dicatat oleh nurulazham di 9:14 PG 3 ulasan Pautan pada catatan ini

Seperti yang kita ketahui, tahun 2011 mempunya tarikh tarikh "cantik".. 1/1/11, 11/1/11, 1/11/11, 11/11/11. Ada juga yang mengabadikan tarikh cantik ni untuk bernikah dan sanggup 'memaksa' kelahiran bayinya..


Okay, ibu nak tunjuk sesuatu..cuba korang ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran korang, dan campurkan dengan umur korang pada tahun 2011 ni...hasilnya PASTI akan menjadi 111 !


Contoh :

Umur ibu pada tahun 2011 ni = 28
Ibu lahir pada tahun = 1983

28+83 = 111

File:MA Route 111.svg


Pelik kan?? hebatnya kuasa Allah...itu menunjukkan kita semua (hambaNya) adalah sama.....

Ibu dah start berangan nak dapat baby 11/11/11.. hehehee




Ahad, 6 Februari 2011

@ BabyIbu Giveaway Birthday

Dicatat oleh nurulazham di 9:13 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Apa?

BabyIbu Giveaway Birthday

Bila?

Contest ni akan berlangsung daripada 26 Januari 2011 sehingga 25 Februari 2011

Hadiahnya apa?

Organize Anne yang bernilai RM 52 daripada BabyIbu Shoppe
9 voucher bernilai RM190 daripada Tote Boutique

Syarat-syaratnya?

  • Tampal banner di atas di sidebar blog anda dan link ke entri ini
  • Tambah  BabyIbu, BabyIbu Shoppe dan Tote Boutiquedalam bloglist anda
  • Membuat review mengenai contest ini dengan tajuk Win A Free Bag From BabyIbu!!! dan link ke entri ini (copy paste je pun boleh)
  • Dah siap semua, tinggalkan link entri anda dan juga email di sini
  • Boleh hantar banyak penyertaan - satu entri di kira satu penyertaan. Sekiranya anda hantar 2 entri - maka dikira dua penyertaan.
  • 10 pemenang akan dipilih berdasarkan cabutan bertuah






Rabu, 2 Februari 2011

ohdaus nak bagi traffic!!

Dicatat oleh nurulazham di 8:55 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Baru jap tadi jalan jalan blog Kak Ayu..dia buat entry pasal ni..katanya..

Anda hanya copy code bawah ni jer..kemudian tepek kat sidebar blog kita..


Kak Ayu bagi jugak link empunya diri yang nak bagi trafik tu..
berkerut kerut jugak dahi nak fahamkan apa yang Daus ni nak buat..
tajuk dia pun AKU NAK KASI KORANG TRAFIK..
ni antara ayat di entry Daus..

1 minit ni, mungkin korang akan dapat 100 trafik atau lebih dari blog aku http://ohdaus.blogspot.com/.. bila aku nak letak? Itu ikut suka kehendak akulah ye.. sudilah lah korang pasang http://whos.amung.us/ atau senang korang tengok nuffnang analytic di bahagian referal..

so, dengan rasa terujanya, ibu nak cuba jugaklah..mana tau, memang betul betul trafik ibu tinggi lepas nih, kan.. hehehe



GA sulong sempena cuti perayaan CNY

Dicatat oleh nurulazham di 7:12 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
http://2.bp.blogspot.com/_LFrWd2XexUI/TUZIV6T6pDI/AAAAAAAAA_g/O6Zew5TDZkc/s1600/1.JPG 
 
Nak menang salah satu dari hadiah kat bawah ni sempena
boleh klik banner kat atas tu atau di SINI

Syarat syarat pun tak sesusah mana....
(1) Mestilah jadi follower aida dulu ye ( Adil buat yang sediaada ).
(2) Post entri GA ini dan linkkan blog anda.
(3) Tinggalkan jejak di Post A comment.
(4) Terbuka kepada kengkawan beralamat di Malaysia sahaja ye (Postage purposes).


 
HADIAH PERTAMA- set makan Indian Tree Wedgewood tureen beserta 5 mangkuk mungkum

HADIAH KEDUA- Sakura Chinese teaset untuk 6 beserta sekeping piring


Bersiaran dari Taiping...

Dicatat oleh nurulazham di 8:35 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Dah masuk 3 hari disini..
kami bertolak balik ke Taiping selepas magrib hari Ahad lepas..
sebabnya ayah nak tengok Lin Dan & Chong Wei fight..
itupun separuh perlawanan badminton tu kami tengok kat Yong Peng, separuh lagi kami tengok di Muar rumah kuaters ayah...(ayah ada nak ambil barang tertinggal)
dahlah hari Ahad tu hujan sepanjang hari..
dari kami bertolak kat Muar tu pun hujan juga..
sampailah ke sempadan Perak..
nak berhenti kat RnR pun pikir banyak kali..
sebab agak sukar untuk meng-handle anak anak yang 3 orang ni..huhu...
cuma berhenti makan di Dengkil je...


Sampai je rumah MIL jam 2.10am, terus tidur..
mujurlah dah jamak sekali masa kat Muar..


Semalam pergi ke Kuala Kangsar..
saja makan tengahari kat sana & nak hantar barang pada customer Nurul Azham's Shoppe..
kebetulan dia pun nak balik ke Perak..


okay..nanti nanti sambung balik..nak upload pic pun, lupa nak bawa memory card reader nih...


 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez