Jumaat, 25 Jun 2010

My Water Moments

Dicatat oleh nurulazham di 10:21 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini

Actually banyak saat saat manis saya dan anak anak bermain air....sejak sebelum kahwin, sampailah dah ada anak tiga sekarang ni..ngee~..jom layan gambar Fifi bermain air.....





Bila dah dapat Deqna, bawa mereka berdua pula bermain air....








Dah dapat Sara, bawa mereka bertiga pula bermain air...




Tak cukup kat taman tema, air terjun pun kami bawa mereka.....






Semua gambar gambar di atas di ambil dengan menggunakan kamera saya yang sedia ada sekarang ni..




Fesyen lama kan? function dia pun, alahaiiii.........7.1 MP je pulak tu.....
Kalaulah dapat  Sony Cyber-shot TX5 ..
sudah tentu gambar gambar saya menjadi begitu menarik.......
yang paling penting, KALIS AIR!
tak adalah saya terjerit jerit pesan kat en.hubby, 
'Bang, jaga kamera tu..kena air nanti...'

boleh bawa Sony Cyber-shot TX5 sedalam 3 meter tu..!!
boleh ambil gambar macam ni..


 **Haih!jangan tenung yang lain ok..
tengok kamera pink yang canteek tu aje...


Gambar gambar saya yang kat atas tu...??
semua gambar separuh air, separuh darat..heheh.....teringin juga ambil gambar ikan berenang renang ke..bulu kaki en.hubby ke..heheheee....

Sony Cyber-shot TX5 juga boleh capture clear and sharp images in low light environment!! 
Tak caya??tengok gambar ni...




Kalau guna kamera saya tu..jadilah macam ni...tangan sara pun 'hilang'....gambar kelam pulak tu...






Ada lagi yang special tentang Sony Cyber-shot TX5 ni..
boleh ambil 10 gambar dalam 1 saat!!Wow!



Bukan macam gambar saya ni..
konon konon nak ambil gambar en.hubby main slide..jadi macam ni...

*Satu gambar kat atas..


*Satu gambar kat bawah..
Haih... *____*

Gambar yang kat bawah ni lagi pulak,dapat ambil bila dah sampai bawah je...
bayangkanlah kalau dengan Sony Cyber-shot TX5, 1 saat dapat ambil 10 gambar..
mesti seronok!!!!

 *Peace!!!


Banyak lagilah yang best about this Sony Cyber-shot TX5
boleh lihat dan baca sendiri.. ;)


Yang mana satu...idaman kalbu......?


Of course yang ini...... 

*Kenapa??
Nanti kalau Sony Cyber-shot TX5 terjatuh masa ambil gambar dalam air, 
senang nampak!!!hehehe..~~



Nak jugak kamera FREE?
Jom Join Sini.....



Rabu, 16 Jun 2010

Atas Sokongan Kalian.....Terima Kasih Sebab Bagi Sara Hadiah Ni.......Cayang Korang!!

Dicatat oleh nurulazham di 1:48 PTG 5 ulasan Pautan pada catatan ini
Malam tadi pergi cucuk Sara utk 1year kat Klinik Azlina, Batu Pahat..
Balik rumah dah jam 11:45pm..
Sejak petang tu memang tak bukak blog pun, menguruskan anak anak..heheh..

Dah tengah malam, baru bukak blog..kalau saya bukak blog, first saya akan tengok update story from my blog list..
then baru tengok shoutmix box..
tengok tengok ada ni...



Ohh...
sungguh saya tak sangka boleh menang photobook ni...
korang pun tau kan, saya memang banyak buat entry pasal Kedai Gambar Kami..
dengan banner contest..KGK Blog Logo..
Memang sangat sangat nak menang!!

Oleh itu..
kepada anda anda semua yang telah menyumbangkan klik untuk contest ni..
many many thanks!!
seperti yang dijanjikan,
ia merupakan birthday present Sara yang pertama exclusive from my blog friends..
samada yang terlibat secara langsung atau tidak langsung..
dengan niat atau tanpa niat..
terima kasih banyak banyak......
sayang korang!!!


Sesiapa yang berminat nak dapatkan perkhidmatan dari Kedai Gambar Kami, such as :
1. Photobook
2. Blog Header
3. Blog Banner
4. Blog Logo
5. Photography
...and many more!!! Moh le ke SANA!!!


Owhh..i'm quite busy now..preparing pic for Sara 1st photobook...lalala~~..thanks everyone for make Sara's dream come true.. ;)

Khamis, 10 Jun 2010

Mereka Yang Bertuah Itu Adalah......

Dicatat oleh nurulazham di 11:33 PTG 8 ulasan Pautan pada catatan ini

Cabutan Pertama...sebelum semakan dilakukan....mereka adalah.....

3.   Siti
22. Elyn
36. Syidasyakirin
37. Ushrapa
44. Echa@Shaz1601

Akan tetapi..hanya Siti dan Echa@Shaz1601 je yang memenuhi syarat....TAHNIAH!!!

Kenapa mereka tidak memenuhi syarat??
Syidasyakirin ~ Contest logo tak ada di sidebar, blog saya tiada dalam bloglist
Ushrapa ~ Saya tak jumpa entry contest, tiada contest logo di sidebar
Elyn ~ Contest logo tak ada di sidebar, blog saya tiada dalam bloglist

Sangat sayang..huhuhu....kebanyakkannya menggunakan blog khas untuk contest..sebab tu segala update mereka tak tahu..... rugi tau!


Maka 3 nama lagi telah dicabut.....
Mereka ialah....

28. inahasan
50. Yantz-Yeem
51. Ieyza

Akan tetapi....
Mereka juga tidak memenuhi syarat...

inahasan ~ Tak jumpa entry contest dan tiada contest logo di sidebar
Yantz-Yeem ~ Tiada contest logo
Ieyza ~ Tiada Contest logo...


Aiyoh!!!apakah maknanya ini....hehehe...
Mari kita cabut lagi.....
Kali ni Fifi agak pelik...
'Kenapa nak cabut banyak kali, bu??'

Tapi dia kena paksa cabut jugak dengan ibu dia nih....
yekla..adiah dah beli..takkan tak de pemenang pulak?huhuhu....
mereka adalah....

23. mamaaiman
26. Izan Cute
62. Kura-Kura

Sayangnya....
mamaaiman ~ Tiada contest logo
Izan Cute ~ Tiada entry contest, tiada contest logo
Kura-kura ~ Blog saya tiada dalam bloglist, tak jumpa entry contest, tiada contest logo

Haih!..nampaknya peluang yang lain lain semakin cerah!!!
Fifi cabut lagi..

11. Segalanyer Kuterima
53. Arol DSHW
55. Kak Yong

Hanya Kak Yong yang memenuhi syarat..TAHNIAH!!!
** Memang rezeki Kak Yong lah!ingat tak seblom ni pernah dicabut untuk Deqna punya??hehehe.....

..Tetapi tiada rezeki untuk mereka kerana..
Segalanyer Kuterima ~ Tiada entry contest, tiada contest logo
Arol DSHW ~ Blog saya tiada dalam bloglist, tiada contest logo


Owh..ada 2 lagi hadiah belum ada tuannya nih....siapakah dia itew??
*Cabut lagi dak Fifi ni ha...


30. Taufidris
31. Bionic Women


Bionic Women..kamu memenuhi syarat!!!!Syabbas Eily!!!!hehehe....kebetulan ada corak mickey mouse pulak adiah tu..mmg rezeki Dhiya lah Eily!Cayalah!!!!


Buat Bro Taufidris....saya tak jumpa pun entry contest..juga contest logo...ampun ye....


Harap harap, ini cabutan yang last...semoga ada tuah untuk peserta peserta yang dalam balang tu..ngee~~

Cabut lagi...
Dapat....

17. Afne

Yeay!!!!!beliau memenuhi syaat!!!!!!Mesti Hana n Dak Ajik suke!!

Tahniah untuk kelima lima pemenang ye.....sila tinggalkan email untuk saya hubungi... ;)
kesian kan..nak tau pemenang pun jenuh nak baca...haih!nak buat macamana kan...

Apa yang saya boleh simpulkan disini, kebanyakkan mereka join menggunakan blog untuk contest sahaja..jadi, kemungkinan segala update tidak diketahui....sayang 1000 kali sayang...memang saya agak skema dalam menentukan pemenang ya.....siap cabut banyak kali bagai...cek satu satu..tunggu lama sikit kot kot tak perasan logo lambat loading ke hape....tapi, dah tak ada rezeki kan....jangan sedey sedey okey.....suka suka aje ni...

Yang tak menang tu..sabar.....ada 1 lagi cabutan oleh Sara....jangan turunkan contest logo dulu ye.. wink!wink!*

Hadiahnya apa???
Kena tunggu pemenang pemenang ni sume update blog blog mereka.......ekekekekek



Fitriah Ida Ratna Birthday Giveaway.....

Dicatat oleh nurulazham di 7:21 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Lanjutan dari 'Irdina Saffiyah Birthday Giveaway'..
Pemenang bertuah dah ada...
tinggal nak umum je...
hadiah pun dah beli..sangat besh!
siapakah yang bertuah itew..?
5 orang okeyyhh...
malam nantilah ye...
-
-
-
-
-
oppss..
untuk contest yang berakhir hari ni...
boleh tak tinggalkan seberapa banyak klik kat SINI...
saya tau peluang untuk dapat Photobook utk Sara amat tipis..hehehe...
tak salah bertungkus lumus untuk last day nih..ngee~~
thanks all...




Khamis, 3 Jun 2010

"Ibu, adik tak nak buku ni lah..buku ni sedih...."

Dicatat oleh nurulazham di 1:51 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Tajul entry kali ni adalah keluar sendiri dari mulut Deqna..alahaiii...ape yang sedih sangat tu?? Setiap kali belek 'buku' tu, mesti dia tanya..'ayah ia(dia) mana bu?'...pastu nanti siap nangis nangis..sambil cakap..'ayah ia mana?..adik sedih ni...'..puaslah ibu dia cakap..'ayah ia amik gambo..tu yang tak de..'..Deqna terus nangis...

Semalam dia ambil lagi 'buku' tu..walaupun saya simpan dalam almari, dapat pulak dia cari...bila sampai page tu, dia tanya lagi..'ayah ia mana, bu?..kakak ia ada..adik ia ada..ayah ia mana??'...saya jawab dengan selamber..sebab dah selalu sangat tanya...'ayah ia kerja..'...Deqna terus nangis...sambil cakap...'ibu, adik tak nak buku ni lah..buku ni sedih..'...tergelak saya..

Inilah 'buku' itu...



Sampai page ni, mulalah soalan sedih dia tu...


***Pssttt.....
sekarang ada harga promo tau untuk photobook ni..meh terjah SINI!!!
sampai 10 June je ni.. ;)


Deqna memang rapat sangat dengan en.hubby..tu yang asyik tanya soalan yang sama bila tengok gambar tu..Maklumlah..bila en.hubby kerja jauh ni..balik pun twice a week..kalau en.hubby balik, memang tak menang tangan dia nak melayan karenah anak anak...Sara pun dah pandai nak lepaskan rindu dengan ayah dia..kalau nak tido malam, siap panjat panjat badan ayah dia nak manja manja..kalau ayah dia balik, terus terkam menuju ayah dia..saya nak dukung pun, dia palingkan muka..haih!..

Bila buat susu, tak nak ibu buat..siap Deqna kata..'Ibu buat tak sedap, ayah buat sedap..ibu tak pandai, ayah pandai...'..begitulah juga kalau bab bab buang air kecik dan besar..semua nak ayah cuci..hehehe...maka, saya dapat merilexkan diri seketika...hehehe...

Alhamdulilah en.hubby seorang yang ringan tulang...kerja kerja rumah banyak jugak yang dia buat..oppss...saya tak suruh, dia yang buat sendiri...

Kadang kadang saya kesian tengok en.hubby..dia memang rindu sangat dengan anak anak bila dia balik Kota Tinggi...dah penat naik turun mintak ditukarkan, Batu Pahat or Segamat..tapi, tidak diendahkan dengan diberikan alasan yang tak konkrit langsung! tapi, tak pelah..jauh jauh, rindu banyak sikit...hehehe....




Rabu, 2 Jun 2010

Lamanya Tak Buat Entry..Ni Pun Entry Pasal Nurul Azhams Shoppe...

Dicatat oleh nurulazham di 9:44 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini



Memang Super Duper Geraaammmmm Tengok!
Klik SINI Untuk Maklumat lanjut.. ;)


***Minta kerjasama tinggalkan klik anda juga di SINI(Birthday Present Sara...)
Thanks All!!!


 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez