Jumaat, 30 April 2010

Sila Semak Wahai Peserta peserta Nurul Azham's Shoppe Giveaway....

Dicatat oleh nurulazham di 10:05 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Senarai peserta Nurul Azham's Shoppe dah di update ye..
sila semak sebelum undi dicabut..
boleh klik sini...

Nurul Azham's Shoppe~Giveaway Updated

Sesiapa yang belum join & nak join..dipersilakan join ye..
ada lebih kurang 2 jam lagi nih..
sempat lagi tuuu.... ;)




PRUmychild ~ First Insurance Plan in Malaysia that gives protection to a foetus as well as the pregnant mother!

Dicatat oleh nurulazham di 11:31 PG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Saban hari saya dok tengok muka Sheila Majid dok 'berjoget joget' dalam blog saya..
tak ada pun ambil kisah nak tau lebih lanjut..hehe..

semalam masa makan dengan anak anak, ambil suratkhabar lama buat alas makan..tiba tiba ternampak iklan ralat pasal PRUmy child ni..(sebelum tu paper tu tulis 'memberi perlindungan kepada anak anda seawal usia 18 bulan'..yang sebenarnya 'memberi perlindungan kepada anak anda seawal usia kandungan anda 18 minggu'..)

So, hari ni saje saje lah klik iklan tu..ada ni...

Yang ni tak taulah dia pilih base on apa..try jela memeriahkan contest tu..
, mana tau jadi antara 3 bertuah tu??


Yang ni pulak untuk baby yang lahir dari 1 April - 30 June 2010


Ha...nak tau lebih lanjut..meh lah klik iklan Mr.Nuff saya kat atas tu...selagi Sheila Majid ada kat situ, selagi tu korang boleh klik ilan PRUmy child tu ye...


  Kadang kadang kita terlalu ambil mudah tentang insuran ni..penting ye sebenarnya kawan kawan..walaupun kita rasa berat bila kena potong gaji tiap tiap bulan untuk insuran, tapi berbaloi..macam kes kawan saya Semah, jantung dia bermasalah sebenarnya...dia baru ambil insuran, tapi belum valid untuk digunakan..sekarang dia hanya boleh tunggu appointment dari hospital kerajaan..kalau insuran dia valid, kos pembedahan RM 28K tu, boleh diteruskan di Hospital Pantai..jadi, saya nasihatkan di sini..ambillah sebarang insuran sekalipun..untuk family jugak, kan...penyakit yang datang pun, tidak kita duga...


Khamis, 29 April 2010

Dapat Apa Tu Sara??

Dicatat oleh nurulazham di 9:54 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Lebih kurang jam 11 pagi tadi tiba tiba ada sorang mamat ni bagi salam...
ingatkanlah sape..rupenye dari Nationwide Ekspress..
terpikir jugak..
'ape yang aku dah beli sampai aku tak ingat nih??'
biasenye memang buat reminder if ada barang yang saya beli dah dipos..
so inilah dia parcel tu..


belum bukak lagi mase ni...



  Tadaaa...
oh..dari Huggies rupenye...


baru teringat yang sebelum ni memang ada pihak Huggies email mintak alamat utk pengeposan hadiah..
hadiah ape ni??
oh..awal tahun haritu Huggies ada buat Hug Me In Red Contest..
saya saje saje masukkan Sara as contestant..
dapat hadiah penyertaan je..untuk 400 penyertaan terawal..
heheh..jadikla tu..buat kenangan....
tengoklah gaya Sara bila dapat tumbler tu...hehehee...



    cun tak watermark pemberian CikMin a.k.a Fahemm  tu? cun kan? siap ada 2 kaler lagi..(hitam & Putih)...lagi satu...nak upload pic pun dah kembali seperti sediakala...hahaha...mesti Blogspot banyak dapat komplen kot...


Rabu, 28 April 2010

Camne nak buat dah ni..nak upload pic dah tak semudah dulu....

Dicatat oleh nurulazham di 4:26 PTG 8 ulasan Pautan pada catatan ini


Kenapa nak upload pic dah jadik lain?
cam pic kat atas tuh?
ni pon upload guna 'Old Editor'..
kalau nak guna yang baru ni,
punyelah lamerrr gilerrr...

camno nak buat ek??
sape tau sila angkat keyboard...!!!

*kepala otak dah bengong memikirkan cara terpantas nak upload pic..
alahaiii Blogspot...tak payahlah ko nak buat canggih canggih sangat..
yang ada sebelum ni dah cukup simple dan mudah difahami dah.....huhuuhu..


Selasa, 27 April 2010

Doakan yang terbaik utk Mak dan kawan saya....

Dicatat oleh nurulazham di 12:30 PTG 9 ulasan Pautan pada catatan ini
Semalam mak mengadu matanya tiba tiba jadi kabur..
tak tahu kenapa..
terus kami bawa mak ke klinik..
mujur klinik bukak lagi walaupun jam menunjukkan 11.00pm..
doktor check darah mak..tinggi..
(mak memang ada darah tinggi..)

Kak Wa terus hantar mak ke hospital atas nasihat doktor..
semalaman saya tak boleh tidur..
memikirkan tentang emak..
semua adik beradik saya inform melalui SMS..
kesian mereka risaukan emak..
(anak mana yang tak risau weiii??...)

Pagi tadi Kak Wa cakap, emak mungkin boleh balik hari ni..
syukur alhamdulilah...
maybe mak kena kerap pantau darah tingginya...

kawan kawan..
doakan yang terbaik untuk mak saya ye....

Semalam bila sibuk SMS adik, tiba tiba dapat SMS dari Semah..
(kawan lama saya~masa gathering tempohari dia ada, yang ada baby twin tu..)
dia SMS..

'Bye, aku seward dengan mak ko..'

Saya balas..
'Teruk sangat ke semput ko, semah?'

Dia balas..
'Tak, jantung aku berdegup kencang..'


Semah..aku doakan ko cepat sihat..aku harap sangat sakit ko tak de kena mengena dengan jantung..walaupun family ko ada sejarah jantung..kitorang semua risaukan ko semah..angah kol aku, icah kol aku...get well soon dear friend!


Sabtu, 24 April 2010

Kenali Dia...Safwan Husaini...

Dicatat oleh nurulazham di 6:07 PTG 1 ulasan Pautan pada catatan ini
Saya mengetahui mengenainya memalu Era.fm..dikelolakan oleh Pak Nil..
Safwan Husaini...
Seorang survivor barah hati...
Baru hari ini berkesempatan blogwalking ke blog beliau...
Melihat latest entrynya...
Nota Hari 93..
Sepertinya menghitung hari hari terakhir beliau...mungkin....
Melihat tulisannya, tidak menyangka ia baru berusia 19 tahun...

Ya Allah...
Ringankanlah derita yang dihadapi oleh Safwan Husaini...

Khamis, 22 April 2010

Jawapan Bagi Pertanyaan Eily...

Dicatat oleh nurulazham di 3:34 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Soalan Eily..

Saya pun balaslah tanpa menunjukkan sebarang imej di shout box dia...
maka...

Kesian Eily.tak faham dengan penjelasan saya..
(kalau saya pon..mane nak faham...ngee~~)

Saya harap imej imej di bawah dapat membantu Eily...

1st : Eily klik kat 'Tambah Alat/Add Gadget'
2nd : Tambahkan Senarai blog


Lepas Eily tambah senarai senarai blog, untuk no. 3 tu Eily boleh pilih nak tunjuk 5 or10 or 25 bloglist.
Pastu Eily boleh tick mana mana pilihan yang Eily nak..
nak yang boleh tunjuk gambar coretan terkini pun ada..

pastu 'Simpan/Save'


Faham tak dear??



Kisah Malam Pertama Kami 'Bersama...'

Dicatat oleh nurulazham di 12:03 PTG 6 ulasan Pautan pada catatan ini
                                                                                                                *pic dari Icah


Haa...
Cepat jek klik nak bace yeee...?
Hehe..

Ini bukan cerita 18SX atau kelucahan melampau
uiiissshhh...takkanlah saya nak bukak cerita pasal 'tuuutt' pulak kan..
gilo hapo...

Ini cerita tentang perjumpaan saya bersama kawan kawan saya yang saya kenali sejak dari tingkatan 1 sehinggalah sekarang..
mereka meraka yang saya kenali sejak tahun 1996 sehingga kini..wallawehhh....
dah 14 tahun kami saling mengenali dan sampai sekarang masih keep in touch! Cayalahhh!!!
kami ber'gathering' di Medan Ikan Bakar Umbai, Melaka..Sabtu lepas..janji jam 6pm dah ada kat sana..tapi dengan sesatnya..(saya lah tu..)..dan maslah masalah lain, lepas maghrib baru start makan...

Plan kami buat mini gathering ni ditimbulkan secara tak sengaja sebenarnya..

kalau nak ikutkan memang susah nak dapat masa yang kami semua boleh pergi dalam satu masa..
almaklumlah, masing masing dengan pelbagai komitmen..
yang dah berumah tangga, kena fikir komitmen suami, yang dah bertunang, kena fikir komitmen tunang..yang ber'boyfriend'..kena fikir komitmen boyfriend..macam tu lah sebaliknya..

Pada awalnya, kami plan nak jumpa seberapa ramai yang boleh, bila tengok tengok ramai yang tak boleh join, kami decide buat 'geng' kami jek la..
ceh! Geng tu...geng bas sekolah ke hape..hehe..

Masa di sekolah menengah (Sekolah Menengah Tun Aminah Batu Pahat), geng kami agak besar....
14 orang semuanya..(Saya, Semah, Angah, Icah, Amiey, Ila Kamilah, Zana, Iella Fadzillah, Ude, Gee, Aizan, Umai, Amy )ramaiii tuuu...
antara 'geng' yang agak glamer dan nakal masa di asrama dulu..(kat sekolah jadik budak budak baik....ekekekekkk)
rasanya macam baru semalam berpisah dengan mereka semasa di asrama dulu...
bila habis PMR, maka berpecahlah kami..sorang ke sana, sorang ke sini..sorang ke sinun...
tapi kami tetap keep in touch masing masing punye cerita....

Jadi, dalam 14 orang tu, yang hanya dapat menghadirkan diri ke gathering tu hanya beberapa ketoi jek lah...
yang lain ada masalah yang tak dapat dielakkan untuk join bersama memeriahkan makan malam tersebut..
tak pe korang..lain kali kita buat lagi ye...
Angah, Semah, Icah, Amiey, Ila dan saya bersama dengan pasangan masing masing je yang ada. itu pun dah cukup menggembirakan hati saya! Thanks fren....

Malam tu potong kek untuk Deqna sekali..terima kasih buat korang yang bagi Deqna, Fifi n Sara present ye..Deqna macam tak nak tido malam dah hari tu..nak mengadap present korang jek!hehe... Jomlah layan piccas...



Ini antara makanan kat meja saya..belum lagi lauk pauk utk dua meja tu..
memang besh lah!


eh..ni bukan lauk..ni Izzah..baby twin Semah...mane lagi sorang??
*geramm tgk mata Izzah yang bolat tu!


Ni lagi sorang baby twin semah..Izzat...yup..twin boy&twin... ;)...bestkan..?
*pic goyang..x pro langsung!hehe..kena beli cybershot nampak gayanya..

Papa twin aka Mirul (husband Semah)


Mirul & Semah..
Kesian mereka..dapat jamah sikit je lauk pauk yang ada..
twin tak selesa kot....huhuhu...


Icah menunjuk bakat seorang ibu..(pic Izzat goyang lagi...cit!)


'Tumbuk aunty!'
Cah..dia x suka awaklah!hehe...


Icah dan En.Tunangnya...Epul...(belah kiri)
*dia memamg suka buat muka bila bergambar...

Azmel (En.Boifren Amiey), Amiey and Semah...
sempat pose sebelum mencekik!

En.Hubby Angah (Azri)melayan dak ajik makan ketam...


 Makan time...


 Saya dan '3 dara not so available' bak kata Icah... ;)

 Kami...
Yang tudung peach tu Ila Kamilah..En.Boifren dia ada kerja, so tak dapat join..


Kami lagi...
*icah, nape wat muka camtu?dah jangkit epul ea??


Keseluruhannya...
Saya sangat seronok berjumpa mereka!
makan makan malam tu semua sekali berjumlah RM 300++
(banyaknyee...melantak sungguh tu!)...
tapi 1 kepala bayar RM23 je..
worth kan?..dapat jumpa member member lama..cerita itu ini...
Jumpa lagi next trip..(malam kedua kami 'bersama' pulak..hehe)..Teluk Cempedak....
Zana..sila tunggu kehadiran kami.....yeeehhaaaaa.........


  Kawan kawan..nanti kita buat havoc kat kenduri Icah and Amiey ye..jangan lupa...baju tidur utk wedding gift amiey!! ;)



Rabu, 21 April 2010

Be My 19,099th Visitor...

Dicatat oleh nurulazham di 11:00 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini



Nak Join? Klik Je Banner tersebut... ;)




Macho Habesss Goal Keeper nih!

Dicatat oleh nurulazham di 10:39 PG 3 ulasan Pautan pada catatan ini




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*







  Saje saje menceriakan diri sendiri sebenonyee...baru nak kebah dari demam..huhu..sebab tu agak 'bersawang' cket blog saya nih...rindu nak blogwalking...heheh...







Jumaat, 16 April 2010

Photobook Fifi & Deqna dah siap....

Dicatat oleh nurulazham di 2:42 PTG 4 ulasan Pautan pada catatan ini

hoorey!!
photobook yang saya tempah melalu Catlina @ Kedai Gambar Kami sudah saya terima sengan selamatnya kelmarin..
beserta dengan hadiah misteri yang saya dapat dari contest KGK & Aivee Emart..


ohh..i love board book! 
sbb tak mudah koyak.
bertambahlah koleksi board book anak anak saya ni..
thanks a lot Cat..

saya sukeee sangat!
Fifi & Deqna pun suke..
hari hari dok belek belek muke sendiri kat photobook tu..heheh...
(konon macam masuk majalah la tu..coz selama ni tengok sticky album je..)

thanks to Catlina coz menyiapkan dengan jayanya..
saya puas hati sangat sangat..
buat pengetahuan semua..
kalau tak, dah lama dah dapat photobook ni..
kali pertama, bila Catlina nak pos, dia belek lagi sekali..
tengok tengok supplier menggunakan kertas yang tidak setanding dengan harga yang dibayar oleh saya..
maka Catlina pun telah memulangkan semula photobook tersebut, dan supplier telah menggantikannya dengan photobook yang baru..
wa...mujurlah supplier tu mengaku tu kesilapan dia..
saya tabik spring kat Catlina coz sangat sangat menjaga kualiti dan jujur dengan customer..serta hasil kerja yang da bomb!! ;)

Sesiapa yang berkenan bila tengok photobook Fifi n Deqna ni, bolehla roger roger Kedai Gambar Kami..ada promosi lagi tuh!!Cepat...!!!


  Cat, next year buatla promotion lagi ye..bole buat utk Sara pulak..hehe...for those who tak suka blogger yang 'buy and blog'..bolehla close my window ye...ape yang kau sakit hati sangat?? at least saya mempromosikan juga kedai orang..kau dapat ape dengan mengata orang di blog sendiri??...lalala~~

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez