Ahad, 27 September 2009

@ Si Comel Berbaju Raya Contest

Dicatat oleh nurulazham di 11:04 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
FITRIAH IDA RATNA BINTI AZIZUL AZHAM
4 TAHUN 4 BULAN
Kategori B (Girls)

 
 Balik raye jek, sibuk bace entry kengkawan, terjumpa ini contest, masuk ajelah...antara syarat2 ada dibawah ni haa...sesape yg rasa nak cuba nasib, bolehler jengah blog babyibu..sesame lah kite memeriahkan lagi contest ni..dan antara hadiah2nya ialah....


Hadiah:

Bagi Kategori A

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie

-Necklace by S daripada Sherry

-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop



Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH

-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop

-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online



Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia

-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop

-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online



Bagi Kategori B:

Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie

-Pretty Birdie Earrings daripada Niko

-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop



Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH

-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop

-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online



Hadiah Ketiga
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia

-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop

-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online



Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)..


P/s: Jutaan terima kasih kepada sponsors kita..Gin & Jacqie, eoe Online, leanalittleshop, Sherry, TH, Mia dan Niko..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Cara Penyertaan

Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)

Pertandingan dibahagikan kepada dua fasa:

Fasa 1: 23 September 2009 – 15 Oktober 2009 - Semua peserta submit gambar Si Comel Berbaju Raya.

Fasa 2: 16 Oktober 2009 – 31 Oktober 2009 - Top Ten akan dipilih. Pemenang akan dipilih berdasarkan undian.

````````````````````````````````````````````````````````````````````````````
Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda
Dah follow..dan dah add...

Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini
Dah letak....hehe...

 Membuat entri mengenai contest ini diblog anda
Settle...

 Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu)
Ada kat atas nuu haa...

Sila nyatakan nama si comel dan umurnya
Fitriah Ida Ratna binti Azizul Azham
4 Tahun 4 bulan..

Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified)
dah link kan....

Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.
Done..

RAYA OH RAYA...

Dicatat oleh nurulazham di 3:53 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Alhamdulilah dah selamat pulang ke umah sendirik stlh 2 minggu meninggalkan umah...
bertolak ke taiping pd jumaat sblm raye aritu...
dan bertolak balik ke yong peng jam 9pg hari jumaat gak..
sampai yp dlm kul 3lbh terus siap2 gi kenduri akikah baby semah..
sempat gak jumpe angah n anak2nye..
huhu..tapi ngah, mintak sorry xsempat sediakan wit raye ank2 ko..
insyaallah minggu ni kalo ko balik, aku raye umah mak ko ek...
ekekeke....

moh le kite layan gambo2 raye aritu...
raye ketiga-keempat sempat kitorang 1 family tepen gi beraya kat Cameron Highland..
org x kiralah ramainyeeee...
maklumler, cuti raye...



gambo gulap lerr pulak....



abaikan saje si deqna yg tengah mengorek idong itu...












AT CAMERON HIGHLANDS....





sampai2 umah semah, semah bg kad kawen..
Merry dah nak kaweeeeennn!!!!
tahniah merry..
insyaallah kalo xde aral, aku dtg memeriahkan majlis ko...


special dedicated to eicah...
CONGRATULATION on ur engagement day...
harap jodoh korang berkekalan sampai tibanya hari bahgia itu...hehe...
xsabo nak gi your BIG DAY!!


Ahad, 13 September 2009

AKTIVITI MEMBASUH BAJU RAYE ANAK2..HEHEH...

Dicatat oleh nurulazham di 9:52 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Fuh...balik2 jek dr umah mak, terus gi kat almari anak2, amik sume baju2 baru diorang utk basuh..
seblom tu snap gambo dulu utk letak dlm blog ni ha...
pastu, siap2 asingkan baju2 yg agak2 boleh melunturkan warnenye..
karang x pasal2 anak2 pakai baju bercop sana sini..
yg paling kene asingkan dah tentu si kaler merah...
selai2 rendam dlm besen utk tau luntur ke tak...
agak2 dah tunggu a few minute tu, tgk x luntur, kire luluslah tu utk dicampurkan dgn bebaju lain..
dan keputusannya, hanya ada 1 baju jek yg luntur..
terus out of list utk basuh..
sampai la ni bersidai lagi dlm toilet..
heheh...sian baju sara...
tapi x pe, dah beli baju lain dah...
meh ler kite tgk baju-baju puteri2 ku ini......

MARROON THEME

~Sara~
~Deqna~
~Fifi~
LADYBIRD THEME
~Sara~
~Deqna~
~Fifi~
BURBERRY THEME
~Sara~
~Deqna~
~Fifi~
POLKADOT THEME
~Sara~
nilah baju yg luntur tuh...so, udah digantikan dgn yg ini....
~Sara~
~Deqna~
~Fifi~
..dan kebanyakkannye hasil dari rembatan dlm blog2 yg jual baju2 baby nih...
jenuh nak dapatkan tema yg sama..
bukan pe..
maklumler...
anak2 aku ni sume gegirl...
so, xla diorang boring bila kena pakai balik baju kakak2nye tuh.....
ada lagi yg x upload ni..
nak cepat...
nak shopping utk last minute...
waaaaaaaaaa...baju raye aku x beli lagik!!!!!!!
skg sume beg dah packing...
nampak gaya bercuti lama lah dr ber'blog'ging nih...
jumaat depan terus balik ke Perak...
maybe about 1 week kot...
kebiasaanny begitu...
tahun ni turn sana plak....
so, kepada semua kengkawan..
Maaf Zahir Batin
dipinta andainya selama berkenalan ada yg tersakit hati atau terasa hati dgn perangai aku ni ha....
wish uols
SELAMAT HARI RAYA!!!!!

Sabtu, 5 September 2009

"CUTE SLEEPING BABY CONTEST"

Dicatat oleh nurulazham di 4:16 PTG 6 ulasan Pautan pada catatan ini
Haha..masuk contest lagi..
nilah dia kalo dah xde bende nak buat..
klik sana klik sini jumpe banner contest ni, terus klik..
apatahlagi dgn syarat2 yg menunjukkan baby sara layak join..hehehe...
sesapa yg nak join, klik je banner kat sidebar tu....
NAMA BABY : IFFAH MAISARAH BINTI AZIZUL AZHAM
BIRTH DATE : 23 MEI 2009
PLACE OF BIRTH : HOSPITAL BATU PAHAT, JOHOR
NAMA IBU : NURUL BAIZURA BINTI BASRUDIN


Syarat penyertaan :


1. Penyertaan terbuka kepada semua para2 ibu n blogger..
    Saya ibu dan saya juga blogger..heheh

2. Perlu lah menjadi FOLLOWER Love My New Life dan add my link nie di bloglist anda
    Dah follow dah..xcaye try check..hehe dan udah ku listkan...

3. Buat entry contest bersertakan 1 gambar ur baby anda yang sedang tidor yang paling cute,chomel sekali...
   Ada kat atas tuuu haaa...

4. Terhad untuk satu penyertaan sahaja (kang rabun juri nk pilih pemenang..huhuhu) dan umur bayi ketika  itu hendakla dalam lingkungan usia 3 - 12 bulan
   Wokey..seb bek baby sara dah jejak 3 month...

5. Perlu disertakan dengan NAMA BABY, BIRTH DATE, PLACE OF BIRTH & NAMA IBU
    Sume ada kat atas...

6. Kemudian add banner contest kat side bar beserta ngan link contest nyer skali
   Beres

7. Nyatakan skali aper yang special tentang blog Love My New Life
    Sudah tentu cerita2 baby Sheena!!!

8. Sila tinggal kan link peyertaan anda di comment yerk..
    Wokey, done!!

RAMBUTKU GUGUR DGN KRONIKNYAAAA.....

Dicatat oleh nurulazham di 8:42 PG 3 ulasan Pautan pada catatan ini

Adehhh...
macamane ni...
rambut da gugur dgn tahap kronik after deliver baby sara...
sesapa ada petua, mintak kongsi bersama...
huhuhu...
dala rambut sediada nipis...

Jumaat, 4 September 2009

DISCHARGE DAY

Dicatat oleh nurulazham di 3:07 PTG 7 ulasan Pautan pada catatan ini
GAMBAR DEQNA SEPANJANG DI HOSPITAL PUTRA
Maafla entry kali ni sepatutnya dibuat pada 2hb lepas..
disebabkan xsempat nak menjengah blog, so entry ni dibuat pada hari ni..

Alhamdulilah selama 3 hari deqna di hospital, keadaan bertambah baik..dah nak makan, minum..
kiranya kami membuat keputusan yang tepat utk hantar deqna ke hospital..
sampai2 je hospital haritu, doc terus masuk air kat tgn deqna..
kesian tgk...
cucuk tangan belah kiri, urat kecik sgt, doc cucuk plak tangan kanan...
mmg sedih, tapi utk kebaikan deqna jugak...

lepas cucuk masuk air, terus tolak deqna ke wad..deqna terus tido keletihan gamaknye..
sepanjang 2 malam deqna kat sana, cuma 1 malam dia tido di wad..
selebihnya kami mintak permission utk balik umah..
sbb bila kat umah, dia jamah juga susu..
syukur sgt2 tgk dia dah boleh telan something at least susu...
kat hospital my syg yg jaga dia..
my syg bgtau, deqna tido xnyenyak..
kejap2 panggil 'ibu..ibu...adik nak ibu...'
aku plak malam tu x leh tido sampai 3am..
teringat kat deqna..
ape tidaknye...
sepanjang hidup dia mmg x pernah lekang dgn aku..
mase deliver sara pun aku x tido wad..
bersalin pagi n petang aku mintak balik...

bila bercerita dgn org yg deqna demam n kami hantar ke Putra Specialist, semua kat..
'memang patut pun ko pergi sana..'
bukan ape, bila dgr cerita org lain, hantar anak demam kat hospital kerajaan, pergi jam 2, pukul 4 xsentuh apa2 lagi..sebabnya hospital terlalu crowded dgn budak2 yg demam...lagi pulak dgn H1N1 lagi...
rasa syukur sgt2 bila my syg apply MAKSAK Medic Care..
kira FREE la dok hospital Putra tu..

kalo x, kitorang tgk, bayaran pendahuluan je RM1000...
By the way, thanks pada kawan2 yg SMS, tanya n doakan deqna....
thanks a lot....
 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez