Isnin, 31 Ogos 2009

Deqna admitted to ward today....

Dicatat oleh nurulazham di 2:32 PTG 2 ulasan Pautan pada catatan ini
Deqna pagi ni kena tahan wad..
we all decide hantar ke Hospital Putra Batu Pahat..
bukan xnak bawa hospital k'jaan, tapi memandangkan kondisi deqna sgt2 lemah..
we all nak yang terbaik buat deqna..
hati ibu mana yg xsedih..
deqna dah 4 hari demam..jumaat dah bawa ke klinik..
tapi masetu dia sihat lagi..
boleh lompat2 lagi..
almaklumlah..dlm family dialah yg paling riang skali..
start smlm dia dah xboleh makan..susu pun xjamah.."xsedap...."
itu je yg keluar dr mulut dia bila kitorang offer susu..
sedih betul...
ibu  :  adik nak makan..?
deqna : x nak...
ibu  :  nak susu?
deqna  : xnak..xsedap...
bayangkan at 3:15am smlm dia kejut...
deqna  :  ayah..ayah...adik nak milo....
dgn nada sayu sgt...
my syg terus bangun buatkan milo...
masetu ok lagi...
tiba kemuncak masa berbuka semalam, dia mintak honey dew, bila dia gigit n telan, dia keluarkan balik n terus menangis tekup muka kat lantai...
deqna : sakit...sakit...
aku terus peluk dia...kesian anak ibu...dia x pernah2 jadi mcm ni...
pagi tadi dia kejut lagi, tapi x sedar jam brp..
deqna  :  ibu, adik nak milo..buat ibu..buat...
ibu  :  kejap ye dik..adik tido dulu, nanti ibu kejut adik...
niat nak bangun n buatkan time sahur nanti...
xlama lps tu jam 4:30am...
deqna  :  ibu..adik nak milo ibu..buat ibu...
ibu  :  kejap ye dik..jap je lagi.. (ngantuk yg teramat ekceli, mlm pun tido lewat sbb nak jaga dia)
deqna  :  ayah..adik nak milo...
my syg : ok..ok..ayah buat ye syg....
then my syg dukung dia pergi dapur, buatkan milo..
xsempat apa2 dia dah sambar cawan, terus minum, then terus dia batuk2...dia kata sakit...sakit...
my syg bawa balik ke bilik n my syg menangis tgk adik mcm tu....
aku terus bangun n siapkan lauk utk sahur..
deqna ada sekali time sahur tu..
tapi badan dia lemah sesangat..mata kuyu je...
dia tertido mase sahur tu, angkat dia masuk bilik, n sambung tido lagi..
tiba2 pagi kul 9:00am, deqna kejut...
deqna  :  ibu..nah ibu...
nurul : ape ni dik??
dia bagi gigitan chocolate yg dia kunyah n xdpt telan..
aku terus bangun n terkejut dia bw 1 bar chocolate dr peti ais..
aku tanya my syg..
nurul : abg amik coklat utk adik ke?
my syg  : tak de..
bayangkanlah....dia sbnrnya tersangat2 lapar..n sgt2 berdikari sampai boleh ambil sendiri coklat walaupun dlm keadaan yg sgt lemah...aku terus menangis..menangis..dan menangis....
dan waktu tu jugak kitorang buat keputusan nak hantar deqna masuk wad...

okla..nak gi putra lawat adik...
to all my fren...
please pray 4 my daughter.....

Ahad, 30 Ogos 2009

" BEAUTIFUL BABY SEARCH CONTEST "

Dicatat oleh nurulazham di 10:51 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini


Sebelum hari menjengah ke 31 ogos, smlm baru dpt tau ada baby contest..tupun sbb terjah blog dyla..
jadi sempat2kan jugakl nak masuk contest ni..

so, nak masukkan gambo deqna..nak masukkan gambo sara mcm tecik sgt plak..saje je masuk2 contest ni..hehe...apepun, thanks mommy_zara 4 organize this contest..

inilah gambo deqna semasa umornye setahun lebih..sbnrnya gambo ni diambil scr xsengaja..lom ready pon ekceli..tp cute jugak..

Deqna with Elmo's Jumper
(gambar diambil pada 18 OGOS 2008)
NAMA : IRDINA SAFFIYAH BINTI AZIZUL AZHAM
D.O.B: 06 APRIL 2007
ini pulak gambo dgn her daddy..yg membuatkan canteeekkk sbb payung tu jerrr..hehehe....
Deqna wif her daddy
(umur mase ni 11bln)
so, kpd sesape yg masih berkesempatan nak masuk contest nih, click this link...
Mana tahu ada rezeki si comel...hehe....

Sabtu, 29 Ogos 2009

SUPRISE!!

Dicatat oleh nurulazham di 5:36 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini



nurul     : Happy birthday!! smg tabah dgn dugaan & cabaran dlm kehidupan..
                ummmuuuaaahhh dr ibu & anak-anak..
my syg   : jgn lupa malam esok..
nurul     : eh...i love u, syg...
my syg   : k,tq..

(kata2 yg tersebut di atas adalah SMS yg dikirim tepat jam 12:00am, 17 ogos 2009)

17hb ogos lepas birthday my syg..konon nak buat suprise kul 12am 17hb tu..tp my syg kena gi jb lak, ada seminar..so, bertolak ahad ptg tu...
xpelah, mlm 17hb tu my syg balik yp, punyelah sibuk bagai nak suprise punye pasal...
petang tu gak kelam kabut gi beli kek..
present dah ready dah..
xde beli ape pon, bagi 1 drop perfume jek..
haha..itu jekla yg mampu bang..
nak beli brg yg dlm wishlist abg, xmampu le plak..
mane nak mampu beli BMW tu..heheh..
keta kelisa tu pon abg yg bayo..
hua..hua..hua...

so, ni ler beberape gambo mase wat suprise tu..
yg kelakonye, punyelah nyalakan lilin awal2..
skali my syg buat2 lambat plak nak masuk umah..
adussss...
meleleh lilin tu abes terkena kek..
fifi n deqna plak x sabo2 nak tiup lilin tu..
haru tol mase tu..

Rabu, 19 Ogos 2009

GENAP SEBULAN SUDAH...

Dicatat oleh nurulazham di 4:32 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Ermm..
xsedar dah genap sebulan x update pape kat blog..
sibuk yang teramat sgt..
dgn baby..nak kemas umah..dgn karenah fifi n deqna lagi..
setakat ni kitorang dah kemas barang2 yg kecik2 dulu..
baju2 lom kemas lagi sbb dah nak raya lagi pon..
nampak gaya mmg lepas rayalah kitorang pindah..
tu pun xtau lagi nak dok mana..
my syg blom buat keputusan nak set up family kat mana..
xpelah, mana-mana pindah pun sama je..
nurul ikot jek bang...

ekceli banyak entry yg terlepas utk dikongsi bersama..
ade citer pasal adik aku yg bongsu, aku pon xtau nak kategorikan dia ni sakit ke hape..susah la nak cakap..
yg penting kalo datng sakit dia, mulalah jadik mcm2..
senang kata adik aku ni senang benda2 halus masuk dlm bdn dia..
ngeri,kan??
kejap jadik pontianak, kejap jadik pocong, kejap jadik harimau, kejap jadik dayang menari2, kejapo jadik puteri..
kitorang sume satu family dah bingung nak berubat kat mana..
bila puteri masuk dlm badan dia, kan..dia akn menyanyi lagu TERINGIN-shima dgn nada yg sedih n sayu...sambil mengalir2 air mata dia...
haaa....nak tau kisah sebenar...tunggu...
sbb balik ni pon xleh lama sgt..lepas magrib dah nak balik umah mak semula.....
 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez