Ahad, 19 Julai 2009

HARI NI BALIK UMAH MAK...

Dicatat oleh nurulazham di 9:16 PG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Haha..
tentunye tertanye2 kenapa..
sbbnye umah mak tu dah mcm umah aku jugak, n umah aku ni dah mcm hotel..
hehe..umah aku kah?? kuarters daaa...
ekceli dah makan stgh tahun aku dok ulang alik dr umah mak ke umah bp ni..
dari perut memboyot sampai dah slim skang ni..
slim la sgt!!heheh..

begini ceritanya..
lepas my syg dpt offer J41, terus lapor diri kat KL..
mase tu 19 Januari..kalo x silap r..
pastu kursus plak 2weeks kat KL..
dan kesudahannye kene dok plak JKR kl tu sampai la akhir bulan 3..
stat dari situ kitorang buat umah BP ni mcm hotel..
cume balik ujung minggu jek..

stat awal bulan 4 sampai la ni, my syg ditempatkan kat JKR Johor sementara menunggu diberikan daerah memasing..
fuh..lame x lame arr aku n anak2 dok umah mak..
tapi ok gak..
x la bosan sgt mak n abah aku tu..
keje melayan cucu jek..
cucu diorang plak dok kerjakan la atok n nenek diorang..
nak itu la..nak ini la...
sabo jekla..

jap lagi nak bersiap2..
nak ajak anak2 gi dataran BP..
ade pebende tah..
ada 'happening siot!!'
hehe sbbnye dolu aliff penah gi even kat BP ni..
dia bg sms, "kak ul meh r turun..happening siot!!"
haha..sampai la ni kalo kitorang tgk ada apa2 even kat BP ni, sure akan cakap..
"ada 'happening siot!!' kat dataran.."
ekekekekkk...

Sabtu, 18 Julai 2009

CERITA TENTANG ASAM PEDAS..

Dicatat oleh nurulazham di 1:32 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
ASAM PEDAS CATHAY

Ha..ni nak cerita menu makan t/hari ni..
t/hari ni kami makan berlaukkan asam pedas cathay..
antara asam pedas yg tersedap kat BP, selain asam pedas Mak Limah..
tapi bg aku mmg xleh lawan asam pedas Parit Jawa, Muar..
memang mabeless!!
mase peknen Baby Sara nak dikatakan tetiap minggu makan kat sana..
tapi bukan aku yg lebih2..
my syg plak yg lebih2..
mcm dia yg peknen..heheh...

korang tgk ikan tu dah luak ckit..
fifi bangun tido terus mintak nasi..
dah la belom masak nasi lagi td..
seb bek nasi smlm dlm peti ais..
panaskan jap, n bg dia makan...
itula antara lauk feberet fifi..
tapi ibu dia x khatam lagi blajo masak asam pedas ni..
hahahaaaa....
tau jekla aku ni..
masakan my syg lagi sodap kalo nak dibandingkan dgn masakan aku...

meh, jamu selera..
tgh tggu my syg balik dr menjual paper yg dah menimbun kat umah ni..
selalu bg jek pakcik yg jual pisang goreng kat dpn simpang umah ni..
pakcik tu plak dah xniaga lagi dah...
naik kekuning-kuningan paper tu..
so, td my syg bertungkus lumus ikat paper tu n pi jual..
dapatla RM 17.++ katanya, baru jap my syg kol bgtau...heheh...
kami tgh nak kemas2 ckit umah ni..
sbb mane tau kene pindah dari daerah Batu Pahat ni..
arggghhh.....sedeynye nak tinggalkan umah ni....
nnt aku cite plak apesal nak kene pindah bagai...

Jumaat, 17 Julai 2009

Free n Easy....

Dicatat oleh nurulazham di 5:52 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini
Ha..baru ptg ni rase senang ckit nak menaip kat blog ni.. itu pun ada jugak gangguan2 kecik dr 2 org anak dara aku tu.. cite pasal ahad lepas, finally kitorang gi gak BP mall utk budak2 ni lepaskan gian nak main menatang2 yg masuk2 duit tu.. tgkla gelagat anak2ku itu....x menang tangan nak melayan diorang.. lagi2 deqna yg ligat tu...

GELAGAT FIFI & DEQNA



GELAGAT BABY SARA


Ekceli nak masukkan video deqna naik train...selamber badak naik train sesorang..saje jek tgk muka dia..rase mcm nak geget2 jek..tapi video tu dlm hp my syg..so, tgkla mlm ni kalo sempat, akan ku upload...daaa...nak mandikan puteri bertiga tu..kang my syg balik dr men badminton tgk anak2 dia xmandi lagi....


bubbye ........



Sabtu, 11 Julai 2009

Lamenyeeeeerrr Tak Mengupdate!!

Dicatat oleh nurulazham di 10:32 PTG 0 ulasan Pautan pada catatan ini

Fuh...lame tol x update...ekekekkkk konon jek...
padahal tgh blur nak mencantikkan blog nih...
tgk blog org len sume cantik2 belaka...
seronok jek nak membacenyeee...
org tgk blog aku tah2 siap menyumpah lagi...huhuhu....
sbb x reti nak menghias2 bagai...
saye budak baru belajo....huhhuhuuu....


my sayang xde ni...
gi kenduri dgn deqna...
skang dah panggil dina = deqna...
sbb dia pon dah bahasekan dia adeq, so nak lekatkan adeq tu, bubuhla nama deqna kat dia...
wat mase ni dia xreti bahasekan dia deqna...just kitorang r panggil dia deqna...
abes dah ber'adik' xkan nak panggil adik lagi...
huhuhuuuu....


tapi deqna mmg seorang anak yg very2 manja...
even dia tau dia ada saingan si kecik sara tu...
dia ttp dgn dunia dia yg penuh dgn kemanjaan tu...


fifi? tetap dgn menjeng dia...
tapi dia kakak yg amat caring..
huh!..tapi utk baby sara jek...
kalo suh wat pape utk deqna, dan2 xnak buat...
haru tol anak sulong aku tu...
seb bek deqna jenis xmakan saman..
'org xnak buat utk aku, aku buat sendirik...'
kire mcm tu r...
cite pasal tghari td..
keluar jap ingat nak gi AVON jek, beli barang..
pastu ingat nak beli lauk utk masak tghari..

nurul : nurul mcm kenyang lagilah bang...
my syg : abg pon, tapi budak2 ni tadi xmakan ape2..
nurul : em..mee sup tadi ada sebungkus lagi...
my syg : ha'ah...

pastu kitorang teruskan perjalanan ke butik fiffy utk nak beli baby sara punye wet tissue..
dah lepas beli, my syg nak terkucil lak..gi singgah kat mc'd..
pas melepaskan hajat tu, dia tanya..

my syg : sara tido ye?
nurul : ha'ah..

~dlm hati ni mcm berkata..nak ajak makan mcD ke...my syg ni bukan leh caya..kadang kata xnak, tapi dia yg lebih2..huhuhuuuu

pastu teruskan perjalanan ke AVON..
ondaway nampak plak Pizza Hut kat Bukit Pasir..

my syg : lama x makan pizza ek?
nurul : ha'ahla...ingat x mlm sebelum deliver tu nurul nak makan pizza....
my syg : ye ke, xingat plak abg..


~korang tau, my syg ni punyelah payah kalo nak ajak makan fast food...tah tetibe hari ni leh ajak plak makan pizza...aku apelagi....

nurul : kalo nak makan pizza, kite gi BP Mall la..
kat situ ada kusyen, leh letak baby sara..
my syg : kat sini x ok ea?
nurul : sini payah..dahlah kene naik tangga lagi...

korang tau la bile dah ada 3 anak dara ni..perjalanan yg biasanya boleh dilakukan 5 minit akan menjadi lebih kurang 15minit...huhuhuuuu

pas gi AVON, berdesup la kami ke PizzaHut, BP Mall.....
xbawak kamera lak merakamkan aksi2 anak2 aku makan..
si deqna makan dgn comot sekali..
aduuussss....pas makan terus balik, sbb segan nak bawak anak2 yg comot2 tu..
kang nnt org cakap, mak bapak cantik..'cheh'..anak comot..

 

Nurul Azham's Family Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez